Ramazan İşbilen
Kilopat
Daha fazla
- RAM
- 2X Gskill RipJawsV 8GB 3200MHZ
- Ekran kartı
- MSI GAMING GTX 1070
- Anakart
- MSI B450M-A PRO MAX
- İşlemci
- Ryzen 5 3600
MSI B450M-A Pro Max anakartımda uzun bir süre işlemcimi 1.3 1.4 voltlarda 4.2GHz kullandım sonra sıcaklıkların sıvı soğutmaya göre pek normal olmadığını gördüm (240mm stress testte 80-84 arası). Ben de voltajı 1.2'ye çektim sıcaklıklar 72-75 civarı gezmeye başladı.
İşlemciye zarardan çok yararı var diye biliyorum fakat oyun performansım etkilenir mi bilmiyorum.
Bilgisayara yeni format attım Valorant dışında pek oyun deneyemiyorum.
Ayrıca stress test esnasında anakartın da limitlerini zorladığımı fark ettim. Tdc %120 civarı geziyordu, VRM'lere fazla yüklenmek istemiyorum yakında daha iyi bir B450 anakarta geçeceğim Aorus veya TUF gibi.
Overclock konusunda az çok tecrübeye sahibim ama ne yaptığımdan %100 emin olmak istediğimden sizlere danışmak istedim.
İşlemciye zarardan çok yararı var diye biliyorum fakat oyun performansım etkilenir mi bilmiyorum.
Bilgisayara yeni format attım Valorant dışında pek oyun deneyemiyorum.
Ayrıca stress test esnasında anakartın da limitlerini zorladığımı fark ettim. Tdc %120 civarı geziyordu, VRM'lere fazla yüklenmek istemiyorum yakında daha iyi bir B450 anakarta geçeceğim Aorus veya TUF gibi.
Overclock konusunda az çok tecrübeye sahibim ama ne yaptığımdan %100 emin olmak istediğimden sizlere danışmak istedim.
Son düzenleyen: Moderatör: