Forse
Hectopat
- Makaleler
- 2
R5 3600 işlemcim boştayken 75 gibi bir sıcaklıkla çalışıyordu. Daha sonra lively wallpaper programını kapatınca 65'e kadar düştü. BIOS'a girdim CPB ne alemde diye baktım ve kapalıydı, ekstra bir ayar çekilmemişti. Undervolt vb. bilgisayarı açtım sıcaklıklar 58-60 gibi bir aralıkta gidiyordu. Aynı işlemciyi kullanan arkadaşlar CPB kapatınca sıcaklıkları çok düşüyor benim neden düşmüyor? Yanlış anlamayın işlemcim boşta her zaman 75 derece çalışmıyor ortalama boşta 60. virüs var mı diye Kaspersky ile tarattım orada bile 82-84 dereceye kadar çıktı. Bulunduğum yer şu an gece 03:00, 30-32 derece öğlen çok daha sıcak. Bundan dolayı olabilir mi? CPB kapalı olduğu için voltaj düşük zaten. Yani neden olduğunu anlayamadım. Sadece termal macun sorunum var onu değiştireceğim sıcaklıklar ne kadar düşer? 1 yıldır değiştirmiyorum. Bilgisayarcı çok ters tarafta ve çok uzak.
Neyse sadede geleyim. R5 3600 için detaylı undervolt yapmak istiyorum. Ancak undervolt işlerinden.
Anlamıyorum. Bana link olarak konu atmazsanız sevinirim hemen hemen hepsine baktım çoğu eskiden olduğu için ayarlar ve isimler değişmiş. Şu sıvı soğutmayı ve termal macunu değiştirene kadar idare etsin beni yeter.
Stok fan kullanıyorum.
Galiba işlemcimin silikonu tarihi geçmiş esnaf malı Beypazarı maden suyu gibi.
Neyse sadede geleyim. R5 3600 için detaylı undervolt yapmak istiyorum. Ancak undervolt işlerinden.
Anlamıyorum. Bana link olarak konu atmazsanız sevinirim hemen hemen hepsine baktım çoğu eskiden olduğu için ayarlar ve isimler değişmiş. Şu sıvı soğutmayı ve termal macunu değiştirene kadar idare etsin beni yeter.
Stok fan kullanıyorum.
Galiba işlemcimin silikonu tarihi geçmiş esnaf malı Beypazarı maden suyu gibi.
Son düzenleyen: Moderatör: