R5 3600 ve 1050 Ti sistem kasıyor

BerkAli

Femtopat
4-5 gün evvel PUBG Mobile'de çatur çutur oynuyorum, sabit 59 FPS alıyorum ve nedense bilinmez ama sabit FPS almama rağmen oyunun akıcılığı gitti. Kasa kasa oynuyor gibiyim. GTA 5, PUBG Lite gibi oyunlarda kasma yok ama sadece mobilde var. Nedeni ne olabilir?

İşlemcim: AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor.
Ekran kartı: GeForce GTX 1050 Ti.
16 GB RAM DDR4 ve 550 GB'lik SSD var.

Sadece bu oyunda olması garip değil mi sizce de?
Oyun profilleri var sürücülerde özel Bi oyuna belirli bir değer atanabiliyor. Bi kontrol et sen yine de. Nvidia geforce da optimizasyon olayında yapıyor bunu. AMD tarafını bilmiyorum.

Ayrıntılar kısmından bazen otomatik olarak DSR ile 2 k çözünürlüğe çekiyor oyunu belki o tarz bir sorunun vardır bir kontrol et derim.

Aynı şekilde buradan da birkaç ayar yapabilirsin. Gördüğün gibi Max kare hızı vs gibi ayarlar var. Biraz kurcala umarım çözersin.

Hepsinin ayarı falan olması gerektiği gibi ama hala takılma sebebini anlamadım

Üzgünüm dostum benim bilgim bu noktaya kadar. :/
Oyun içinde yenileme hızı seçeneği var ise elleayarla vsync vs kapalı tutmaya çalış msaa falan da kapat belki işine yarar.

Genel olarak emilatörde takılma oluyorsa sebebi tek cekirdek işlemciye yönelmesi sistemle uyumsuz olması gibi sebebler olabiliyor bazen arkada çalışan bir uygulama bile etkileyebiliyor eskiden bir ayar yapardık görev yöneticisinden hizmetletden ayrıntılara girip oyuna core 1-4 diğer uygulamalara 4-6 4-8gini degerler yazardık bazen discord bile emilatötü engelleyebilir zaten 59 hz oynuyor 58 e düşünce drop girer gibi oluyor sürücü sanallastirma veya islemci cekirdek ataması önerisi yapabilirim ben yada islemci tek cekirdek performansi acip biostan kullanılabilir mesela sende diyelim orta seviye kart ve islemci var ama oyun bunların sadece yüzde 20 sini kullanabiliyor emilatörde bu sorun cok var tavsiyem budur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…