R5 3600 ve 1660S Donanım Isıları ve Performansı Değerlendirmesi

OmerHakanT

Centipat
Selamlar arkadaşlar, yeni bir masaüstü bilgisayar topladım ve yalnızca Black Desert Online adlı oyunu oynuyorum.
Bilenler bilir grafik anlamında oldukça doyurucu bir oyundur, tabii bir o kadar da donanımı yoran bir oyundur.
(Ultra ayarlarda oynuyorum)

Merak ettiğim noktalar şunlar;

-Aldığım sıcaklık işlemcide ortalama 60-65 derece / Ekran Kartında 65-70 derece aralığında sizce normal midir?
(Anlık sıçramalarda dahi İşlemci maksimum 71'i Ekran kartı ise 72'yi hiç geçmedi)

-Kasa içine ekstra fan alınır mı? Almam gerekliyse, egzoz mu yapmalıyım yoksa içeri soğuk hava mı üflemeli?
(Tepede 2 adet daha yer mevcut fan için)

-İşlemci macununu daha profesyonel bir ürünle değiştirmeli miyim?
(Xigmatek Windpower Pro'nun yanında gönderilen macun sürülü)

SİSTEMİM;

Ryzen 5 3600
MSI B450 GAMING Plus Max
16 GB RAM (3600 MHz-Çift kanal)
MSI GTX 1660 Super Gaming X
Toshiba 240 GB SSD
Xigmatek Windpower Pro soğutucu
Cooler Master E500L ( 2X 120mm önde - 1 X 120 mm Arkada (egzoz) fanı mevcut)

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
-Aldığım sıcaklık işlemcide ortalama 60-65 derece / Ekran Kartında 65-70 derece aralığında sizce normal midir?
Normal.
-Kasa içine ekstra fan alınır mı? Almam gerekliyse, egzoz mu yapmalıyım yoksa içeri soğuk hava mı üflemeli?
Alınabilir, önde sadece en altta mesh alan olduğu için bence yukarı taktığın da içeriye hava üflemeli.
-İşlemci macununu daha profesyonel bir ürünle değiştirmeli miyim?
Sistemin 6 ayı dolunca bakım olarak forumda önerilen bir termal macun ile yenileme yaparsınız, şimdi gerek yoktur.

Normal.

Alınabilir, önde sadece en altta mesh alan olduğu için bence yukarı taktığın da içeriye hava üflemeli.
Sistemin 6 ayı dolunca bakım olarak forumda önerilen bir termal macun ile yenileme yaparsınız, şimdi gerek yoktur.
Termal macun için Thermal Grizzly (Yurtdışından bulabilirsem), veya en kötü Cooler Master Mastergel Pro/Maker düşünüyorum.
Cevaplarınız için teşekkürler.
Gayet normal değerler tabii fan ekleyebiliyorsanız ekleyin ne kadar serin o kadar iyi :)

Tepede 2 fanlık daha yer mevcut, sanki içerideki sıcak havayı dışarı atmada tek egzoz fan yetmiyormuş gibi hissettim, o yüzden tepedekini havayı dışarı atması için ayarlayacaktım.

(Öndeki fanların dönüş hızlarını bir miktar arttırdım biostan, hava girişinde sorun yokmuş gibi geliyor o yüzden)

3 soğuk hava fanına bile bir tane egzoz fan yeterli olur. 2. Bir egzoz fan hava akışını bozup, içeri giren havanın henüz ısınmadan (sistemi soğutmadan) dışarı atılmasına bile yol açabilir. Egzoz fan olabildiğince arkada olmalı ki hava tüm sistem ile temas ettikten sonra atılsın. Yoksa borudan su kaçağına benzeyen bir durum olabilir. Tabi bunlar detaylı düşünceler, deneme yanılma yapmanı öneririm. Dediğim gibi 3 giriş fanına 1 egzoz fan bile uygundur. İlla üste egzoz fan takacağım dersen de arka kapağa olabildiğince yakın olmalı, o zaman bir nebze faydası olur.

3 soğuk hava fanına bile bir tane egzoz fan yeterli olur. 2. Bir egzoz fan hava akışını bozup, içeri giren havanın henüz ısınmadan (sistemi soğutmadan) dışarı atılmasına bile yol açabilir. Egzoz fan olabildiğince arkada olmalı ki hava tüm sistem ile temas ettikten sonra atılsın. Yoksa borudan su kaçağına benzeyen bir durum olabilir. Tabi bunlar detaylı düşünceler, deneme yanılma yapmanı öneririm. Dediğim gibi 3 giriş fanına 1 egzoz fan bile uygundur. İlla üste egzoz fan takacağım dersen de arka kapağa olabildiğince yakın olmalı, o zaman bir nebze faydası olur.
Farklı ve mantıklı bir bakış açısı dostum, fikrin için teşekkür ederim.
Yakın zamanda bir adet daha 120mm fan alıp deneyeceğim,esen kalın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı