R5 3600 ve 2060 sistem açılıp açılıp kapanıyor

Eren4Eraiden

Centipat
Arkadaşlar aşağıdaki sistemi QP Bilişim'den aldım. Ancak bilgisayar bana geldiği zaman açılıp açılıp kapanıyordu. Şöyle ki anakartın RGB fanları, kasanın RGB fanları vs, çalışıyor ve dönmeye başlıyor ancak akabinde 5 sn sonra kapanıyordu. Yaşadığım yerdeki bir bilgisayarcıya götürdüm ve bana aynen şöyle dedi 'Hop kardeş sende RTX2060 var sen buna 650W takmışsın. Benim evde 1070 kullanıyorum 1200W PSU var' dedi. Bu söylediğine pek inanmadım açıkçası. Daha sonrasında bilgisayara bakacağını ve gün içerisinde beni arayacağını söyledi. Bilgisayarı ona bırakıp evime döndüm. Bir kaç saat sonra beni aradı ve anakartında sorun var dedi. Sizce de sorun anakart mı? Bu arada QP Bilişim'e bilgisayarı geri yolladım, arızalı parçayı değiştirip geri yollayacaklarını söylediler. İade yapmak istediğimi söylediğim zaman ise 'kişiye özel toplanan sistemleri de' iade almadıklarını söylediler. Peki bu doğru mudur, böyle bir hakkı var mı firmanın?

İşlemci: Ryzen 5 3600 ekran kartı: ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2060 OC 6 GB 192 Bit ekran kartı anakart: ASUS ROG STRIX B450-E GAMING DDR4 4400MHz AM4 ATX RAM: XPG Spectrix D80 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16 RGB sıvı soğutmalı RAM depolama: Seagate Barracuda 1TB 7200RPM 64MB 3.5" HDD + Kingston A400 480GB 500/450 MB/s SSD kasa+PSU: MSI MAG vampiric 011C temperli cam mid Tower ATX bilgisayar kasası, Corsair VS650 (2018) 650W 80+ güç kaynağı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarcının güç kaynağı ile ilgili söylediğine aldırış etmeyin. 650 Watt sisteminiz için yeterli. Arızalı parça anakart veya güç kaynağı hangisiyse değiştirilir, sorun olmaz. İade kısmı hakkında bir bilgim yok.

Supply yükseltmeleri gerektiği için geri yolla adamlara.

Power Supply'dan anakarta güç gittmiyor ekran kartına güç vermekten.

Teşekkürler hocam.
2060'ı 550W ile çalıştırıyorum. Her dükkan açan bilgisayarcı oluyor heralde artık. Güvenme o adama aldığın yer ile görüş.
Peki hocam teşekkürler.

650W yetmediğini farz ediyorum ki fazlasıyla yetiyor. Yetmeme olayı sistem açılırken anlaşılmaz, sistem açılırken prizden 650W elektrik mi çekiyor diye sorsaydın...

Valla her şey olabilir, parçaları tek tek denemen lazım. Bu da eldeki imkanlarla pek yapılabilir bir şey gibi gözükmüyor. PSU her yerde bulunabilir, PSU'dan başla mesela başka PSU ile dene. Başka HDD ile dene, bellekleri teke düşürerek dene 2x8'ya, birini sök teki takılı olsun ikisini de dene, tek tek. Disklerini de teke indir sadece sistemin kurulu olduğu kalsın, baktın olmuyor hepsini sök BIOS'u bir gör de sonra müdahale edersin. Özellikle PSU'nun çıkışlarını bir elektronikçide ölçtürebilirsin de. Geçmiş olsun başına gelenler herkesin kabusu.

Baktın işin içinden çıkamıyorsun, tek tek bütün parçaları servise gönder. Anlattığın şey kısa devre arızası gibi görünüyor aslında. Kabloları kontrol et özellikle oturmuş mu diye. Sistem kendini korumaya da alıyor olabilir. Hatta ilk önce bunu yap.

Kasanın etrafında hasar var mı diye de bak, benim bilgisayarı taşırken öndeki usb leri ezilmiş ve kısa devre yapıyordu aynı bu şekilde açılmıyordu. Tabi bahsettiğim sistem çok eski, taa FX 5500 GPU 'ların zamanından. Sistemin detaylarını hatırlamıyorum bile. P4 'dü galiba.

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam bilgisayarı aldığım yere çoktan yolladım bile. Ama cevabınız için teşekkürler

Teşekkürler hocam bilgisayarı aldığım yere çoktan yolladım bile. Ama cevabınız için teşekkürler

Aynen, bırak onlar çözsün. QP 'nin servisi baya ilgiliydi en son. İade etmene gerek yok sorunun çözülsün yeter ki. Ben kabloların gevşek bağlanmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Yada donanımlardan birinde arıza var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…