650W yetmediğini farz ediyorum ki fazlasıyla yetiyor. Yetmeme olayı sistem açılırken anlaşılmaz, sistem açılırken prizden 650W elektrik mi çekiyor diye sorsaydın...
Valla her şey olabilir, parçaları tek tek denemen lazım. Bu da eldeki imkanlarla pek yapılabilir bir şey gibi gözükmüyor. PSU her yerde bulunabilir, PSU'dan başla mesela başka PSU ile dene. Başka HDD ile dene, bellekleri teke düşürerek dene 2x8'ya, birini sök teki takılı olsun ikisini de dene, tek tek. Disklerini de teke indir sadece sistemin kurulu olduğu kalsın, baktın olmuyor hepsini sök BIOS'u bir gör de sonra müdahale edersin. Özellikle PSU'nun çıkışlarını bir elektronikçide ölçtürebilirsin de. Geçmiş olsun başına gelenler herkesin kabusu.
Baktın işin içinden çıkamıyorsun, tek tek bütün parçaları servise gönder. Anlattığın şey kısa devre arızası gibi görünüyor aslında. Kabloları kontrol et özellikle oturmuş mu diye. Sistem kendini korumaya da alıyor olabilir. Hatta ilk önce bunu yap.
Kasanın etrafında hasar var mı diye de bak, benim bilgisayarı taşırken öndeki usb leri ezilmiş ve kısa devre yapıyordu aynı bu şekilde açılmıyordu. Tabi bahsettiğim sistem çok eski, taa FX 5500 GPU 'ların zamanından. Sistemin detaylarını hatırlamıyorum bile. P4 'dü galiba.