R5 3600 ve B450 S2H OC ayarları nasıl olmalı?

poseideimos

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
Adata 8gb 3200mhz x2
Ekran kartı
RTX 2060 Gigabyte
Anakart
B450m s2h
İşlemci
Ryzen 5 3600
363acb76-99d2-4c47-ad61-a05bd656991d.jpg

İşlemci üzerinde hiçbir ayar yapmadan default ayarlarda bu skorları alıyor. Ayrıca sıcaklık değerleri bildiğiniz üzere klasik 3600.

b7f94082-0b2c-44a4-8c53-6f97d9bc1e4b.jpg

Bu skorlar ise Ryzen Master uygulamasında clock Speed'i 4.2 GHz'ye sabitleyip voltageyi 1,1375 yapınca aldığım. Bu test stock soğutucuyla yapıldı, sıcaklık değerleri gayet iyiydi yük altında bile Max 85 civarı oldu. Performans olarak da iyi bir artış olduğunu düşünüyorum.

Şimdi benim sorum şu ilk defa OC deniyorum, aslında yaptığım işlem işlemcinin zaten alması gereken performansı uygun ısı ve voltaj değerlerinde sağlamak, ben deneme yanılma yöntemiyle bu programda kendimce voltajı düşürdüm ve her düşürdüğümde aşağı yukarı 15 20dk test ettim bu arda direkt 15'den başladım. Daha fazla inmek istemedim. Şimdi benim BIOS'dan ne gibi ayarlar yapmam gerekli neleri açmalıyım ya da kapatmalı? Nereye hangi değerleri gireceğim bilmiyorum. (B450M S2H) CPU overclocking kısmından elle MHz yerine 4200 Volta 1375 yazdım ve PC'yi başlatıp teste girdiğimde resetlendi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Prime95 ile test edin. Full yük altındayken çekirdekler error verecekmi takip edin. Hemde stabilitesini görmüş olursunuz. Sıcaklık değerlerinüde takip edersiniz. Benim tavsiyem Kule tipi soğutucuya geçmeniz.

CPB ve PBO kapatmalısın, soğutucun iyi değil OC için. Soğutucu değiştirince OC yapmanı öneririm.

Sıcaklık değerleri gayet iyiydi yük altında bile Max 85 civarı oldu.

Kötü, 85 yüksek bir sıcaklık. Sıcaklık artışı/performans artışı formülünü uyguladığın zaman çıkan sonuç ne kadar büyük ise o kadar verimsiz bir OC yapmışsın demektir. Prime95 üzerinden devamlı test etmelisin yaptığın OC'yi ama önce soğutucu değiştirmelisin.

Soğutucu olarak AMD Wraith Prism Led aldım. Hızı 4.2 ye sabitledim, voltaj 1.150 CPB ve PBO kapattım. Boştayken 37-39 derece , Apex Legends 51 derece , AIDA64 Extreme full yük altında 70 derece. Yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim.

Soğutucu olarak AMD Wraith Prism Led aldım. Hızı 4.2 ye sabitledim, voltaj 1.150 CPB ve PBO kapattım. Boştayken 37-39 derece , Apex Legends 51 derece , AIDA64 Extreme full yük altında 70 derece. Yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim.

İyi yapmışsın, hayırlı olsun.

Prime95 ile test edin. Full yük altındayken çekirdekler error verecek mi takip edin. Hemde stabilitesini görmüş olursunuz. Sıcaklık değerlerinüde takip edersiniz. Benim tavsiyem kule tipi soğutucuya geçmeniz.

Benim de Prime 95 de 2 çekirdek hata verip kapatıyor ne yapmam gerek biliyor musunuz?

Benim de Prime 95 de 2 çekirdek hata verip kapatıyor ne yapmam gerek biliyor musunuz?
Sistem stabil değil. Ya voltaj arttıracaksın yada hız düşüreceksin
Sıcaklıklaro takip ederek işleme karar verirsin. Oyun vs işlerini yaparken yük altında işlemci çekirdeklerin uykuya geçerse, drop vs yaşarsın

Sistem stabil değil. Ya voltaj arttıracaksın ya da hız düşüreceksin.
Sıcaklıklaro takip ederek işleme karar verirsin. Oyun vs işlerini yaparken yük altında işlemci çekirdeklerin uykuya geçerse, drop vs yaşarsın.

Oyun falan oynarken sorun yaşamıyorum hatta AIDA64'le test yaptığımda da tüm çekirdekler %100 çalışıyor. Sadece oirme 95 smal fft testi yaparken gidiyor çekirdekler. Sence napmaliyim sıcaklıklar sınırda şu an 1.24 voltaj ile 4.2GHz de kullanıyorum voltaj yüksetlemem sıcaklık çok artıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı