R5 3600 ve BIOSTAR B450MH sisteme undervoltage nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan MachL
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 3.039
Bende de Arctic DUO var, CPB açıkken sanki bir uğultu oluyor gibi. Sistemi 1 yıl oldu kullanıyorum ama birkaç aydır CPB kapalı.

RPM geçişlerinde uğultu olabiliyor ben de aynı dertten çok çektim. Biraz ince ayar ve düzgün fan lazım. Evde boşta 2 adet 120mm fan var şimdi. 😄

Valla bende tık ses yok, CPB açık kullanıyorum.
İşlemcin 2020 üretim olduğu için olabilir. 2019 ve 2020 arasında silikondan kaynaklı ısı farkı var. Aşırı rahatsız edici bir ses değil zaten ama olmaması daha iyi 😄

Son düzenleme:
Aynı anakart ve işlemci bende de var. O anakartta voltaj ayarlamak yok gibi bir şey ya bilsem asla almazdım BIOSTAR ben Ryzen Master ile yapıyorum her seferinde undervolt işlemini.0.975 v ile 4GHz kullanıyorum şu an. Bir sorunum da masaüstünde işlemci 45 derecelerdeyken aniden 55-56 derecelere fırlıyordu(sanırım önceki sayfada AMD bunun normal olduğunu belirtmiş.)O yüzden fan hızı aragaz yapar gibi hızlanıp yavaşlıyordu aşırı sinir bozucu şekilde :D neyse ki en azindan BIOS'tan fan ayarlarıyla biraz oynamam sonucu o sorunu da çözdüm fan değerini düşürerek ve işlemcinin sıcaklıkları aniden fırlamamaya başladı garip bir şekilde.

Aynı anakart ve işlemci bende de var. O anakartta voltaj ayarlamak yok gibi bir şey ya bilsem asla almazdım BIOSTAR ben Ryzen Master ile yapıyorum her seferinde undervolt işlemini.0.975 v ile 4GHz kullanıyorum şu an. Bir sorunum da masaüstünde işlemci 45 derecelerdeyken aniden 55-56 derecelere fırlıyordu(sanırım önceki sayfada AMD bunun normal olduğunu belirtmiş.)O yüzden fan hızı aragaz yapar gibi hızlanıp yavaşlıyordu aşırı sinir bozucu şekilde :D neyse ki en azindan BIOS'tan fan ayarlarıyla biraz oynamam sonucu o sorunu da çözdüm fan değerini düşürerek ve işlemcinin sıcaklıkları aniden fırlamamaya başladı garip bir şekilde.
Peki işlemci fan ayarından ziyade, kasa fanlarını nasıl kontrol ediyorsun?
Sistem fan yerinden 3 tane seçenek gördüm lakin elle sıcaklığa göre RMP ayarlarma yerini bulamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı