R5 3600 ve GTX 1660 Super ile LoL yayını açılır mı?

İmzamdaki sistem ile LoL, Valorant, CS:GO, Arma 3, Battlefield1 vb. oyunların yayınlarını sorunsuz açabiliyorum. Upload hızım 5-6MBPS arası gidip geliyor. Ranked oyunlarda ping sorunu olabilidiğinden 3K bitrate i aşmıyorum ama internet bağlantısı gerekmeyen oyunlarda 4-5K bitrate verebiliyorum. Parçalardan zayade internet hızınızdan ötürü sıkıntı yaşayabilirsiniz. 3Mbps upload ile en fazla 1500-2000 bitrate verebilirsiniz aksi durumunda pinginiz artar. Bir de yayını verirken OBS'de ayarlar penceresinde çıkış sekmesine gelin ve bitrate yazdığınız boşluğun altındaki kodlayıcı seçeneğini yazılım (X264) olarak seçin. Bu yayını işlemciden vereceğiniz anlamına gelir. Ekran kartından vermek için donanım (nvec) seçilmelidir. Fakat sizin sistemde işlemciniz ekran kartınızıa nazaran daha güçlü ve yayını ekran kartından vermek için en az RTX2070-2080 öneriliyor.

Twitch'de yayın yapmaya yeni başladım ve neredeyse hiçbir şey bilmiyorum. Bu bilgi için size teşekkür ederim.

Bir arkadaşın bahsettiği gibi Online oyunlarda 3K upload ile yayın yapman pek sağlıklı görünmüyor. Yapabilirsin lakin 2000-2500 bitrate ile istersen 1080P 60 FPS yayın ver ekranı sağ sola her hareket ettirdiğinde çamur gibi görüntü kalitesi verirsin. Öncelikle sana tavsiyem upload paketlerini araştırıp sana uygun olan paketi alman gerekiyor. Asıl soruna gelecek olursak bahsettiğin donanımlarla rahatça yayın yapabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı