R5 3600 ve RTX 2060 Super sistem kasıyor

Sinan060

Hectopat
Katılım
4 Mart 2020
Mesajlar
51
Bilgisayarımda anlamadığım şekilde bir kasma bulunmakta özellikle Opera GX de videolarda donuyor takılma değil video durdur başlata bastığımda animasyon bile gelmiyor çok kasıyor Opera GX limterların hiçbiri açık değil. Yani çok tuhaf dün yayın yapıyordum ve birden mavi ekran yedim ve yediğim mavi ekran kodu 'unexpected kernel mode'.
Böyle bir şeydi araştırdığımda RAM ile alakalı sanırım ama çok tuhaf niye böyle bir sorun olsun ki? 2 haftaya yakın bilgisayarımda trojan bulunmuştu Kaspersky ile tarama yaptığımda bilgisayar 80 derece altı indirmiyordu boşta trojan silinince düzelmişti şimdi de böyle sorunlar yaşıyorum.
Bir de sanırım Kaspersky'i fullemediğim için açılmıyor ve Kaspersky'i kaldırıken detects.db "dosyasına özel erişim var. Lütfen diğer tüm uygulamaları kapattım tekrar dene diyor"
Lütfen yardımcı olabilir misiniz umarım anlatabilmişimdir.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: RTX 2060 Super.
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HDD mi kullanıyorsunuz, SSD mi kullanıyorsunuz? Sürücüler güncel mi? Ayriyeten Malwarebytes ile taratabilir misiniz bilgisayarı? Son olarak mavi ekranlar için minidump dosyası paylaşabilir misiniz?


@Enes3078
 
HDD mi kullanıyorsunuz, SSD mi kullanıyorsunuz? Sürücüler güncel mi? Ayriyeten Malwarebytes ile taratabilir misiniz bilgisayarı? Son olarak mavi ekranlar için minidump dosyası paylaşabilir misiniz?


@Enes3078
Minsup dosyası klasörde yok evet sürücüler yeni ve ssd yaklanşık 1 haftaya kadar böyle bir sorun yoktu kasper sky adlı anti virüs kullanıyorum lakin crack olmadığı için tekrara silip yükliyeceğim ancak silerken hata alyıorum
 
@Sinan060 Windows sürümünüz nedir?

Korsan uygulama vs. kullanıyor musunuz?

SSD modeli nedir?

Malwarebytes indirip tam tarama yapabilir misiniz? Kaspersky'ın deneme sürümü bittiği zaman tarama yapılamıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bir de, Kaspersky'ı silerken nasıl bir hata alıyorsunuz? Denetim masasından silmeyi deneyebilir misiniz?
 
Evet belirttiğiniz gibi UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP kodlu mavi ekran hatası genellikle donanımsal sorunlarda ortaya çıkar. Özellikle de RAM. Ama minidump dosyası yoksa C diskindeki Windows klasörünün içindeki MEMORY.dmp dosyasını sıkıştırıp bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu arada illa donanımsal olacak diye bir şey yok. Yazılımsal bir sorun da olabilir.
 

Geri
Yukarı