R5 3600 ve RTX 2060 Valorant'ta darboğaz yapar mı?

Arkadaşlar merhaba, geçenlerde bir yayıncıyı izliyordum birdenbire bilgisayarı kapandı ve herkes bir şeyler demeye başladı. Bir arkadaş da bu sistem Valorant'ta %30'luk bir darboğaz yapıyor o yüzden kapanmıştır, R5 5600X alın yazdı.

Bana bu durum çok mantıksız gelmeye başladı. Sonrasında yazdım R5 3600 RTX 2060 gayet uyumlu çalışır falan diye ama arkadaş ileri gitmeye başladı. En sonunda özelden yazdı, bana PC-b**lds sitesinin linki attı. Oradan yaptığı test ile bana cahil falan demeye başladı. Bilgisayardan anlamıyorsun dedi, adamın bu kadar emin konuşması sonrasında ben de şüphelendim.

Gerçekten R5 3600 RTX 2060 ile Valorant'ta %30'luk bir darboğaz yapar mı?

Hem bir şey bilmeyip hem de biliyormuş gibi savunuyor mu gerçekten? En berbat insan tipi. Adamın dedikleri tümüyle yanlış. Ryzen 3600 RTX2060 darboğaz yapıyor demiş, yapmıyor. %30 darboğaz demiş, darboğaz net bir şekilde yüzde olarak hesaplanamaz. Darboğazdan kapandı demiş, darboğazdan dolayı bilgisayar falan kapanmaz.
Şöyle bir durum var tabii. Valorant CS:GO LoL gibi oyunlarda grafikler ekran kartını hiç zorlamadığı için ekran kartı kullanımı düşük olur genelde. Teknik olarak darboğaz denebilir buna ancak RTX2060'a da Valorant'ta ekran kartı %100 kullanılsın diye kimse 5800x3D falan takmaz. Korkmanıza gerek yok yani. Kendim RTX 2060 Ryzen 3600 kullanıyorum.

Power Boost PSU gibi patladım.

Gigabyte PSU gibi gümledim ben de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı