R5 3600 ve RTX 2060S sistemde takılmalar

quartermein

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Geçen mart Technopat'ın önderdiği QP super sistemini satın aldım. Kasadaki bileşenler aşağıdaki gibi:
İşlemciAMD Ryzen 5 3600 3.6 - 4.2 GHz AM4 İşlemci
AnakartMSI B450-A PRO DDR4 3466MHz (OC) AM4 ATX Anakart
Ekran KartıMSI GeForce RTX 2060 Super GAMING X 8GB 256 Bit Ekran Kartı
RamKingston Hyperx Predator Siyah 16GB (2x8) DDR4 3000MHz CL15 Ram
SSDKingston A400 480GB 500/450 MB/s SSD
Güç KaynağıFSP Hyper K 600W 80+ 600W Güç Kaynağı
KasaPhanteks Eclipse P350X Siyah Bilgisayar Kasası
Dün akşam Valorant oynarken oyunumun yarısında aniden FPS droplar yaşamaya başladım. 3-5 saniye aralıklarla çok kötü bir takılma oluyordu. Öncesinde sistemi kullanırken böyle bir problem ile karşılaşmamıştım. Bu sorunu yaşarken alttan MSI Afterburner programı ile değerlere baktım ve drop aldığım zamanda GPU kullanımının bir anda yerlere indiğini fark ettim, aynı zamanda diğer bütün bileşenlerin grafikleri de aynı şekilde 0'lara iniyordu. Bilgisayara reset attıktan sonra bileşenleri (işlemci hariç) çıkarıp bi' üfledim ve yerine güzelce taktım. Sonrasında MSI Afterburner açıkken bilgisayarı tekrar açıp oyunları test ettim. Ve ilginç bir şekilde bellek hızım masaüstünde takıldığım zaman aşağıdaki resimdeki gibi gözüküyor:

msi afterburner ss.png

Testlerimde FPS düşmesi veya FPS düşüklüğü yaşamadım. Reset atıp bilgisayarı açtığımda önüme böyle bir uyarı çıktı:

problem.png

Uyarıdan sonra tekrar bilgisayarımı kapatıp ekran kartının güç kablosunu değiştirip başlattım. Yaklaşık 30dk testlerime devam ettim ve FPS düşmesi yaşamadım diye sevinirken aniden elektriğim gitmiş gibi monitörüm 3 saniye boyunca gitti ve ardıdan tekrar görüntü geldi.
Bugün ise normal bir şekilde PC'de takılırken yine takılma oluştu ve hala bilgisayarın tepki süresi bayağı yavaş.
Daha öncesinde bilgisayarı ilk aldığım zamanlar işlemcim aşırı ısınıyordu (90 derecelerin üstündeydi değerler). Sonrasında teknik servise gönderdiğimde fanı değiştirdiler ve değerler normale döndü. Ama anlamadığım şekilde bilgisayarı ilk aldığımdan beri bilgisayarda hiçbir şey yapmasam bile işlemcinin fanı rastgele devirlerde çalışıyor ve rahatsız da ediyor açıkçası o yükselirkenki sesi. Bu problem bir anda neden başıma gelmiş olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı