R5 3600 ve RX 5500XT sistem oyun oynarken aniden donuyor

VeLiona

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB 2667 MHz 2 adet 8+8 XPG Gammix D10 DDR4 CL16
SSD veya HDD modeli
Kingston 480 GB ssd
Ekran kartı
Radeon RX 5500 XT GAMING X 8G
Anakart
MSİ B450M-A PRO MAX
İşlemci
AMD Ryzen 3600 6- Core 3.60 GHz 35MB önbellek
Oyun oynarken ara sıra oyun donuyor, hiçbir şekilde kapatamıyorum oyunu. Sadece bilgisayarı yeniden başlatmak tek çözümüm oluyor. Neden kaynaklıdır, yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'ta çıkan problemleri sistemi sıfırlamadan düzeltmek pek de kolay ve mümkün olmuyor. Evinizde flashdisk varsa temiz bir kurulum yapmanızı öneririm. Geçici çözüm yolu bulmaktansa kalıcı ve zor olanı tercih etmenizi öneririm.

Oyun oynarken ara sıra oyun donuyor, hiçbir şekilde kapatamıyorum oyunu. Sadece bilgisayarı yeniden başlatmak tek çözümüm oluyor. Neden kaynaklıdır, yardım eder misiniz?

Bilgisayarı aldığım günden beri ben de aynı sorunları yaşıyorum bunun tek sorunu RX 5500XT aynı sisteme ben de sahibim ve dediğin gibi kasanın üzerinden reset tuşuna basıyorum düzeliyor ekran kartının yazılımsal hatasından kaynaklı aynı sorunları 5000 ve 6000 serisinde yaşayan çok insan var ben de senin gibi araştırırken görmüştüm AMD WattMan hatası diye biliyorum bu problemi çözümü de ekran kartını değiştirmek sanırım sonuçta unutma bu ekran kartıyla aynı performansı veren NVIDIA neden daha pahalı onu bir düşünmek gerek sorun belli bence ucuz etin yahnisi yavan olur.

Yanlış bilgi
RAM'lerden kaynaklanır 2667 MHz çok az.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sormayın ya lanet olsun WattMan mıdır ne zıkkımdır düzelmiyor mu bir şekilde 3 senedir çok sıkıldım donuyor reset atıyorum hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…