Merhabalar, sistemimde ara sıra mavi ekran hatası alıyorum. Önceden takmıyordum, şimdi sinirimi bozmaya başladı. Sistemimimi yeni topladım, daha 1 ay anca oldu ve bazen oyun oynadığım zamanlar sistem kendine otomatik restart atıyor bir anda, sonra tekrar sistem açılıyor. Ekran kartı çok ısındığını da zannetmiyorum. Aaşırı derecede GTA 5 vs oynarken en fazla 80-82 oluyor ama o ısıda da bilgisayarın restart atacağını zannetmiyorum. İşlemci zaten ısınmıyor, 60 derecelerde falan geziyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Daha bütün ürünlerin garantisi duruyor. Hangi parça sıkıntılıysa garantiye yollayacağım. Şimdiden teşekkür ederim. <3
Ekran kartının veya işlemcinin ısınmasından kaynaklanması çok çok düşük bir ihtimal. Ekran kartları 82-83 derecelerde mavi ekran hatası vermez. İşlemci zaten çok ısınmıyor diyorsun yani sorun bunlarda değil. Benim aklıma RAM geliyor açıkçası. Farklı RAM ile deneyebilirsen sorunun RAM’den kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlayabiliriz. İyice oturduklarından emin ol.
Ekran kartı CPU bu ikili daha cok sorun olduğunda ya kendini resetler ya da goruntu gider anakart arıza konumuna gecer mavi ekran hatası Windows ya da RAM kaynaklıdır genellikle. 3200 MHz Dual kit RAM kullanıyorum farkında olmadan 3400 MHz cıkartmışım surekli mavi ekran hatası veriyordu geri 3200 alarak duzeltim ben bu sekilde tecrube edindim RAM'leri kontrol etmeni tavsiye ederim.
Vanguard Valorant'ın koruma sistemi gibi bir şey o da sorun yaratır mı ki ? Normalde her zaman BIOS'a dikkat ederdim gözümden kaçmış. Güncelledikden sonra bir daha deneyeyim. DDU'yu kurmayı denedim fakat bir türlü beceremedim onun ile ilgili bir rehber var mı? Ekstra olarak bilgisayarın durduk yere kendine restart atmasının sebebi ne olabilir ? Aynı sorundan kaynaklanıyor olabilir mi ?
GamePower Horizon RGB 650W 80+ Bronze
SSD'nin çok iyi olmadığının farkındayım onu sadece bir tık hızlansın diye aldım ileride değiştirme fikri aklımda.
GamePower Horizon RGB 650W 80+ Bronze
SSD'nin çok iyi olmadığının farkındayım onu sadece bir tık hızlansın diye aldım ileride değiştirme fikri aklımda.