R5 3600 ve RX 570 sisteme 15.0 Sequoia kurulur mu?

tumetikaan

Kilopat
Makaleler
1
Selamlar arkadaşlar. Uzun zaman sonra yeniden bir Hackintosh serüvenine başlıyorum.
Donanımlarım ve bileşenlerim aşağıdaki şekilde;

• İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
  • Anakart: MSI B450 Gaming Pro Max.
  • RAM: 16 GB.
  • Ekran kartı: RX 570 VRAM - 4096 MB - GDDR5 1750 MHz.
  • Ekran: 29UM68-P LG X2 adet.

Bu bileşenler için kurulum denemeli miyim? Desteklenmeyen donanımım var mı tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim.

Evet kurabilirsin.

Evet kurabilirsin.
Yanıtın için teşekkür ederim. Az önce tek seferde başarılı kurulumu gerçekleştirdim ancak 4 problemim var.
1- Ekran kartı sürücüsünde sanırım bir sorun var.
iki Adet monitörüm var ikisi de displayport ile bağlı ve tüm çözünürlükleri listelemiyor. sadece 1080p olarak görüntü alabiliyorum. ekran genişletme seçeneği de yok sadece görüntüyü yansıtıyor ve anlık ufak droplar yaşıyorum.

2- Apple iCloud hesabı ile oturum açarken sunucuya bağlanamadı uyarısı alıyorum.

3- Bluetooth dongle çalışmıyor. daha önceki hackintsohumda orijinal apple keyboard ve magicmouse problemsiz kullanıyordum.

4- Başlangıç ayarını nasıl yapacağımı da gösteren bir kılavuz bulamadım bu sisteme göre. USB bellek olmadan başlatabileyim istiyorum.

şimdiden sabrın ve vereceğin cevaplar için teşekkür ederim.

İcloud için rehber gelecek bekelemde kal, bu arada bu cihazdan giriş yaparken yeni ve sıfırdan bir icloud hesabı oluşturman iyi olur.
BT için donanınımı belirt. Her donanım her sürümde desteklenmeyebiliyor.
Ekran kartı için test amaçlı sadece tek monitörde kontrol et ve drop olup olmadığını bildir. Ekran kartın kaç MB görünüyor ?
Buraya'da bir bak.

İcloud için rehber gelecek bekelemde kal, bu arada bu cihazdan giriş yaparken yeni ve sıfırdan bir icloud hesabı oluşturman iyi olur.
BT için donanınımı belirt. Her donanım her sürümde desteklenmeyebiliyor.
Ekran kartı için test amaçlı sadece tek monitörde kontrol et ve drop olup olmadığını bildir. Ekran kartın kaç MB görünüyor ?
Buraya'da bir bak.

1- iCloud için beklemedeyim. Mevcut iCloud'a giriş yapmam gerekiyor çünkü notları ve drive'ı aktif kullanıyorum. olursa süper olur. Bir süre icloudsuz devam edebilirim.

2- Bluetooth için s-link slx-b036 bluetooth dongle.

3- Ekran kartı'nı sistem tanıyor 4gb olarak görüntülüyorum ancak monitörüm LG ULTRAWIDE olduğu için 1080p'de görüntüyü sündürüyor. tüm çözünürlük listesinde de çözünürlüğü göremiyorum. (ihtiyacım olan 2560x1080)

4- opencore boot seçeneğini de şimdi deniyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2024-10-30 15.19.12.png
    Ekran Resmi 2024-10-30 15.19.12.png
    276,9 KB · Görüntüleme: 20
1) Beklemede kal farklı hesap önerim daha sağlıklı olması açısından ama sen bilirsin
2)O BT modeli yüksek ihtimal sorun yaratır çok eski bir model. AIDA ile chipseti bir öğren ve belirt.
3)Config dosyanı aç ve UEFI içinden Output bölümünde Resolution kısmında monitör çözünürlüğünü gir ve save et. Sonra sistemi yeniden başlat. Sistemi açmadan Reset NVRAM at ve o şekilde test et. Yine olmazsa ayarlardan HZ değerini düşürüp yeniden başlatıp dene.

1) Beklemede kal farklı hesap önerim daha sağlıklı olması açısından ama sen bilirsin
2)O BT modeli yüksek ihtimal sorun yaratır çok eski bir model. AIDA ile chipseti bir öğren ve belirt.
3)Config dosyanı aç ve UEFI içinden Output bölümünde Resolution kısmında monitör çözünürlüğünü gir ve save et. Sonra sistemi yeniden başlat. Sistemi açmadan Reset NVRAM at ve o şekilde test et. Yine olmazsa ayarlardan HZ değerini düşürüp yeniden başlatıp dene.
1- Tamamdır.
2- Aida sanırım windows işletim sistemleri için. ben tüm diski biçimlendirdim. AIDA kurabilmem için yeniden Windows kurmam gerekecek sanırım. Daha önceki Monterey sürümümde bu dongle'ın çalıştığı config dosyası var elimde. onun içinden acaba bir bilgi alabilir miyiz?

3- Bunu şimdi deniyorum.

1- Bootloader tamamdır. USB'siz başlatabiliyorum.
2- Resolution işlemi tamamdır. ekran sünme olayı bitti. tam çözünürlüğü alabildim.

3- şu an sadece ihtiyacım olan şey bluetooth dongle desteği.
Onun dışında apple kimliği için bekleyeceğiz demiştik.
@claus

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı