R5 3600 ve RX 5700 XT sıcaklık değerleri

Wxwx96

Hectopat
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
89
Ryzen 3600'de 10 dk'lık stres testinde 93 dereceyi gördüm, stok fan var. Oyunlarda ortalama 70-75 derece arası değişiyor. RX 5700 XT'de oyunlarda 65-73 derece arası değişiyor, sizce normal mi bu değerler yoksa işlemci fazla mı? Bana fazla gibi geliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanmıyorum. Değerleriniz çok iyi bariz takılma yaşamadıysanız sorun yok demektir. Sizin yaşadığınız ekran yırtılmasından dolayı olabilir. Ya da FPS sabitlediyseniz bundan dolayı olabilir.
 
Merhabalar, yakın zamanda aynı donanıma sahip bir sistem topladım. Sıcaklık değerleri benzer biçimdeydi hatta şöyle ki; oyunda anakartın fabrika ayarlarında işlemci sıcaklığının anlık 115 dereceye bile çıktığını gördüm. Ardından biraz araştırma yaptım ve voltaj değeriyle ilgili olduğunu öğrendim. Denemelerim sonucunda voltajı kademeli olarak düşürmenin sorunu tamamen çözdüğüne şahit oldum. Size tavsiyem BIOS ayarlarına girip işlemci frekansını 4.1gHz e sabitleyip voltajı 1.120v ye çekmenizdir. Bu şekilde sıcaklık değeri stres testinde 81 dereceyi geçmedi bende. Oyunlarda ise işlemci kullanımı %50 lerde iken 70-72 derece, ekran kartı kullanımı %97 lerde seyrederken ise 70-75 derece bandını aşmadı. Bu voltaj değerlerinde stok soğutucunun gayet düzgün soğuttuğuna tanık oldum. Bir de frekans sabitlediğinizde kendiliğinden kapanacaktır ama kapanmazsa Core Performance Boost özelliğini kapatın. Umarım işinizi görür.
 
Merhabalar, yakın zamanda aynı donanıma sahip bir sistem topladım. Sıcaklık değerleri benzer biçimdeydi hatta şöyle ki; oyunda anakartın fabrika ayarlarında işlemci sıcaklığının anlık 115 dereceye bile çıktığını gördüm. Ardından biraz araştırma yaptım ve voltaj değeriyle ilgili olduğunu öğrendim. Denemelerim sonucunda voltajı kademeli olarak düşürmenin sorunu tamamen çözdüğüne şahit oldum. Size tavsiyem BIOS ayarlarına girip işlemci frekansını 4.1GHz'e sabitleyip voltajı 1.120V ye çekmenizdir. Bu şekilde sıcaklık değeri stres testinde 81 dereceyi geçmedi bende. Oyunlarda ise işlemci kullanımı %50'lerde iken 70-72 derece, ekran kartı kullanımı %97'lerde seyrederken ise 70-75 derece bandını aşmadı. Bu voltaj değerlerinde stok soğutucunun gayet düzgün soğuttuğuna tanık oldum. Bir de frekans sabitlediğinizde kendiliğinden kapanacaktır ama kapanmazsa Core performance Boost özelliğini kapatın. Umarım işinizi görür.

Onu bende denemek istiyorum ancak hiçbir yerde yardımcı olabilecek rehber video bulamadım tavsiyeniz var mıdır?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı