Minimumaydia
Hectopat
Yalnızca oyun oynarken başıma gelen bir sorun bu. Oyun fark etmeksizin belirli bir süre sonra PC restart atıyor. Başta bu sorunun PSU kaynaklı olabileceğini düşündüm bu sebepten ötürü eski 650W Bronz sertifikalı PSU'mu 750W 80+Gold sertifikalı bir PSU ile değiştirdim fakat sorun hala aynı, hiçbir değişiklik yok.
Şimdi şüphelendiğim şey ise yeni fark ettiğim bir şey aslında; boştayken 75-80 arası, oyundayken %94-97 arası seyreden sıcaklıklara ulaşıyor CPU. Bu sıcaklık değeri PC'nin restart atmasına sebep oluyor olabilir mi? Bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun aylardır oyun falan oynayamıyorum.
NOT: Eğer CPU sıcaklığı restart'a sebep oluyorsa bunu nedeni ile birlikte paylaşıp sorunu nasıl çözeceğime dair yardımcı olabilirsiniz çok sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.
Sistem:
Şimdi şüphelendiğim şey ise yeni fark ettiğim bir şey aslında; boştayken 75-80 arası, oyundayken %94-97 arası seyreden sıcaklıklara ulaşıyor CPU. Bu sıcaklık değeri PC'nin restart atmasına sebep oluyor olabilir mi? Bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun aylardır oyun falan oynayamıyorum.
NOT: Eğer CPU sıcaklığı restart'a sebep oluyorsa bunu nedeni ile birlikte paylaşıp sorunu nasıl çözeceğime dair yardımcı olabilirsiniz çok sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.
Sistem:
- AMD Ryzen 5 3600
- Gigabyte B450M-H
- Gigabyte Radeon RX 5700 XT
- 1X16GB 3600 Mhz RAM
- FSP 80+ Gold 750W PSU