R5 3600 ve RX 5700 XT Sistemde mavi ekran ve takılmalar

Anaximandre

Hectopat
Katılım
6 Mayıs 2019
Mesajlar
13
Gigabyte'ın 5700XT kartı ile Ryzen 3600 işlemci kullanıyorum. Günlük kullanım sırasında pek başıma gelmese de bazen Opera kullanırken böyle çok küçük bir süresinde saniyede restart atıyor Opera'ya sanki. PUBG oynarken de takılmalar oluyor, bazen siyah ekran verip oyundan atıyor veya restart yapıp sonrasında ise bildirim kutucuğunda "Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yüklendi" yazısı çıkıyor. Son 1 ay içerisinde de mavi ekran hatası verir gibi olmaya başladı. DDU ile sürücü değiştirip duruyorum ama çözemedim. Bilgisayarı 2-3 kere formatlayıp farklı farklı Driver ile de denedim fayda etmedi. HD Tune ile diske baktım, gördüğüm kadarıyla sıkıntısı yok diskin. Herhangi kullanıcı ya da sorunun ne olduğunu bilen var ise yardım edebilir mi?
Anakart Aorus B450 Elite
RAM Gigabyte 3200MHz CL16 2x8
SSD XPG 521GB S40G NVMe M.2
Minidumpta olan dosyaları ve AIDA64 raporunu ise link olarak ekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Drive ayarlarını güncelledim sanırım bir hata olmuş dosta indirilememiş falan güncelledim şimdi. İade hakkım olduğunu sanmıyorum şuan lakin garantisi devam etmekte. Yazılımsal ise çözülür , donanımsal olmaması rahatlatır umarım öyledir. Yüksek performansta çalıştırıyorum AMD high performance olarak seçili.
 
Drive ayarlarını güncelledim sanırım bir hata olmuş dosta indirilememiş falan güncelledim şimdi. İade hakkım olduğunu sanmıyorum şu an lakin garantisi devam etmekte. Yazılımsal ise çözülür, donanımsal olmaması rahatlatır umarım öyledir. Yüksek performansta çalıştırıyorum AMD High performance olarak seçili.

Ekran kartınız; Gigabyte Radeon RX 5700 XT Gaming OC mi?
 
Faturayı paylaşayım.
 

Dosya Ekleri

  • opera_cjRNA5b1iT.png
    opera_cjRNA5b1iT.png
    21,7 KB · Görüntüleme: 47

Geri
Yukarı