R5 3600 ve RX 590 CS:GO duşuk FPS

DeverNn

Decapat
Sistem ozelliklerim:
AMD Ryzen 5 3600.
XFX 590 Fatboy.
Corsair 8x2 RAM.
PC'yi daha 2 ay once topladım. İlk başta CS'de 250 FPS'nin altına duşmedi ama şimdi 180 en fazla 250'lerde oluyor. Güncellemeyle duzelir dedim duzelmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet aynı ekran kartını kullanıyoruz. Ben kartın ismini alev topu koydum gerçi. :D Hocam CS:GO son gelen güncellemeler ile eskisine göre bende de FPS düşüşü mevcut. Bende ortalama 180-250 FPS arası alıyorum dediğiniz gibi. Fakat ben i3 9100F işlemci ile alıyorum bu değerleri. Sizin işlemci i3 9100F işlemciden çok daha iyi yani daha fazla FPS değerleri almanız lazım.

Evet aynı ekran kartını kullanıyoruz. Ben kartın ismini alev topu koydum gerçi. :D Hocam CS:GO son gelen güncellemeler ile eskisine göre bende de FPS düşüşü mevcut. Bende ortalama 180-250 FPS arası alıyorum dediğiniz gibi. Fakat ben i3 9100F işlemci ile alıyorum bu değerleri. Sizin işlemci i3 9100F işlemciden çok daha iyi yani daha fazla FPS değerleri almanız lazım.
peki bunun bir çozumu yokmu

peki bunun bir çozumu yokmu
Hocam bende daha çözemedim. Zaten bana 180-250 FPS değerleri yettiği için fazla da kurcalamadım açıkçası. Bu arada ekran kartı sıcaklık değerleriniz nasıl? Herhangi bir sorun yaşadıysanız elimden geldiği kadar yardımcı olabilir. Çünkü ben bu kart ile bütün sıkıntıları yaşadım. Bu arada CS:GO için başlatma kodlarını uyguladınız mı? fps_max 0 kodunu denediniz mi?

Hocam bende daha çözemedim. Zaten bana 180-250 FPS değerleri yettiği için fazla da kurcalamadım açıkçası. Bu arada ekran kartı sıcaklık değerleriniz nasıl? Herhangi bir sorun yaşadıysanız elimden geldiği kadar yardımcı olabilir. Çünkü ben bu kart ile bütün sıkıntıları yaşadım. Bu arada CS:GO için başlatma kodlarını uyguladınız mı? FPS_MAX 0 kodunu denediniz mi?

Ekran kartı sıcaklığım 84 nadir 85 oluyor ama daha fazlasını görmedim FPS_MAX 0 komutunu çok denedim FPS konusunda da ilk başlarda 300 FPS'yi alıp da şimdi duşmek beni biraz duşundurdu sonuö olarak alabildiğim bir değeri alamıyorum

Ekran kartı sıcaklığım 84 nadir 85 oluyor ama daha fazlasını görmedim FPS_MAX 0 komutunu çok denedim FPS konusunda da ilk başlarda 300 FPS'yi alıp da şimdi duşmek beni biraz duşundurdu sonuö olarak alabildiğim bir değeri alamıyorum
Evet sanırım kartı otomatik ayarlarında kullanıyorsunuz. Yani zaten ısınma sorunu olan kartı kullanıyoruz. Benim görsele eklediğim Radeon ayarlarını uygulayabilirsiniz. 85-89 derece arası değerler alıyordum. Bu ayarlar ile en fazla 75-77 derece arası alıyorum tavsiye ederim. Yine görsele eklediğim Windows ayarları kısmından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın yoksa Radeon ayarları sıfırlanıyor. Ayrıca undervolt konularına da bakabilirsiniz. Kendiniz de ayar yaparak daha iyi ayarlar bulabilirsiniz isterseniz. CS:GO için oynanan moda göre FPS değişkenlik gösterebiliyor. Ben ölüm maçında 180-230 FPS arası alıyorum ortalama. Fakat rekabetçi modunda ortalama 250 FPS geçiyor. Ben yüksek ayarlarda oynuyorum. Sizde yüksek ayarlarda deneyin isterseniz. Onun haricinde dosyaları doğrula işlemi yapabilirsiniz. CS:GO için FPS arttırma rehberlerine bakabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 15.PNG
    15.PNG
    77,4 KB · Görüntüleme: 61
  • 16.PNG
    16.PNG
    80,6 KB · Görüntüleme: 54
  • Ekran Alıntısı 3.PNG
    Ekran Alıntısı 3.PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 57
Be

Evet sanırım kartı otomatik ayarlarında kullanıyorsunuz. Yani zaten ısınma sorunu olan kartı kullanıyoruz. Benim görsele eklediğim Radeon ayarlarını uygulayabilirsiniz. 85-89 derece arası değerler alıyordum. Bu ayarlar ile en fazla 75-77 derece arası alıyorum tavsiye ederim. Yine görsele eklediğim Windows ayarları kısmından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın yoksa Radeon ayarları sıfırlanıyor. Ayrıca undervolt konularına da bakabilirsiniz. Kendiniz de ayar yaparak daha iyi ayarlar bulabilirsiniz isterseniz. CS:GO için oynanan moda göre FPS değişkenlik gösterebiliyor. Ben ölüm maçında 180-230 FPS arası alıyorum ortalama. Fakat rekabetçi modunda ortalama 250 FPS geçiyor. Ben yüksek ayarlarda oynuyorum. Sizde yüksek ayarlarda deneyin isterseniz. Onun haricinde dosyaları doğrula işlemi yapabilirsiniz. CS:GO için FPS arttırma rehberlerine bakabilirsiniz?

Ben hemen bu ayarları yapıp deneyim çok teşekkürler

Be

Ben hemen bu ayarları yapıp deneyim çok teşekkürler
Rica ederim. Fakat aynı kart aynı model kullansak bile benim kullandım ayarlar sizde çalışmayabilir. Fakat benim ayarlarım birkaç XFX RX 590 kullanıcısında da çalıştığı için size de önerdim deneyebilirsiniz. Ayrıca dediğim gibi kendiniz de ayar yapabilirsiniz ve daha iyi değerler alabilirsiniz. Bir başka XFX RX 590 kullanıcısı kartın stok Frekans Mhz değerinde 1085 voltaj ile kullanırken ben onun ayarlarının aynısını yaptığımda çalışmamıştı. Çünkü aynı kart aynı model olsa bile silikon farkı varmış bu yüzden ayarlar çalışmayabiliyor.Çalışmadı dediğimden kastım herhangi bir oyunda veya test programından sistem çöküyordu, fakat yeniden başlatınca ayarlar sıfırlanıyor bilgisayar sorunsuz bir şekilde açılıyor.

Tamam

Rica ederim. Fakat aynı kart aynı model kullansak bile benim kullandım ayarlar sizde çalışmayabilir. Fakat benim ayarlarım birkaç XFX RX 590 kullanıcısında da çalıştığı için size de önerdim deneyebilirsiniz. Ayrıca dediğim gibi kendiniz de ayar yapabilirsiniz ve daha iyi değerler alabilirsiniz. Bir başka XFX RX 590 kullanıcısı kartın stok Frekans MHz değerinde 1085 voltaj ile kullanırken ben onun ayarlarının aynısını yaptığımda çalışmamıştı. Çünkü aynı kart aynı model olsa bile silikon farkı varmış bu yüzden ayarlar çalışmayabiliyor. Çalışmadı dediğimden kastım herhangi bir oyunda veya test programından sistem çöküyordu, fakat yeniden başlatınca ayarlar sıfırlanıyor bilgisayar sorunsuz bir şekilde açılıyor.

Tamamdır ben şimdi ayarları yaptım birazdan bir el girerim rekabetçi ve sonuçları buraya yazarım zaten PC Hertz'i 144 FPS değişmese bile bu FPS beni oynatır

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı