R5 3600 ve RX 6650 XT'li sistem uyumlu mu?

aria_v0

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Flutter Dev
Selam, uzun süredir yıprattığım bilgisayarımın parçalarını yeniledim ve önümde birkaç problem görünüyor. Bilgisayarımı genelde iş araçlarım için (VS Code - Adobe After Effects - Photoshop - Blender vb) kullanıyorum fakat aralıklı olarak molalarımı oyunlarla dolduruyorum. Sorum şu şekilde, bilgisayarım için problem yaratamayacak oyunlarda ekran kartım ve işlemcimin gereğinden fazla kullanıldığını görüyorum ve aşırı yük binmesinden dolayı bilgisayar normalden çok daha fazla zarar görüyor. Tabii ki bu sebepten dolayı oyun serüvenim biraz kısa sürüyor :) bu yüzden son parça güncellemelerimde bir sorun olduğunu düşündüm ve bunu topluluğa yayarak bilgi alışverişi ile çözebileceğimi düşünüyorum. Bilgisayarımın parçalarını değiştirmeden önce şu parçalara sahipti;

AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
16 GB 3200 MHz RAM (8/8)
Gigabyte B450M S2H anakart.
XFX AMD Radeon RX 590 Fatboy (8 GB) ekran kartı.
Çift ekran kullanım (1080p / 1080p - 24/27")

Neredeyse her işimi görüyordu. Ufak tefek darboğazlar harici pek bir sorun yaşamadım. Parça iyileştirmesinden sonra artık şu parçalara sahip;

AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
64 GB 3200 MHz RAM (4x16)
ASUS Dual Radeon RX 6650 XT OC Dual-RX 6650 XT-O8g 8 GB GDDR6 128bit ekran kartı.
MSI B550M Pro-VDH Wi-Fi AMD B550 soket anakart.
Çift ekran kullanım (1080p / 1080p - 24/27")

Evet son sözlere gelelim, parça değişiminden sonra boş vakitlerimi doldurduğum o oyunlar benim için çileye dönüştü. Sorunun kaynağının şu an işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum fakat farklı fikirleri olanlar için konu açma gereği duydum. Bunu hep birlikte tartışalım!

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci kullanımının artması doğal ekran kartı güçleniyor sonuçta. 6650XT 3600 için sınırda biraz. Ekran kartı kullanımının ise zaten yüksek olması gerek. Performansta bir sorun yoksa, hiçbir sorun yok.
Ha bir de işlemci Quad Channel desteklemediği için performansı ekstra düşer.

İşlemci kullanımının artması doğal ekran kartı güçleniyor sonuçta. 6650XT 3600 için sınırda biraz. Ekran kartı kullanımının ise zaten yüksek olması gerek. Performansta bir sorun yoksa, hiçbir sorun yok.
Ha bir de işlemci Quad Channel desteklemediği için performansı ekstra düşer.
Evet o kısımlarda sorun yok, sadece şuan ekran kartı için şüpheleniyorum. Çok kullanıldığından kastım yüzdesel olarak değil (eksik bilgi benim hatam) gereğinden fazla ısındığı için. Hikaye tabanlı düşük gereksinimli oyunlarda bile (mid ayarlarda) 85+ dereceyi görmesi doğru görünmüyor. Ayrıca son güncellemeden sonra amd software üzerinden fan değerleri ile oynamama izin vermiyor buda tabi doğal olarak onu korumamı bir nebze engelliyor. Konunun bu kısmı için henüz çözümü bulamadım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı