R5 3600 voltaj değeri kaç olmalı?

Alihan hut

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar- bende R5 3600 varç 4.2'de çalışıyor- 1.15 yapıyorum Cinebench testinde 82-83FALAN oluyorç bend e PC kapanan kadar en düşük voltajı bulmaya çalıştım. Şu anda 4.2 0.85 voltaj Cinebench testinden 3687 aldım voltaj yüksekken puan daha düşük gelmişti. Benim sorum şu düşük voltajla çalışırsa bir sıkıntı yaratır mı? Daha önce 4.2GHz'de 0.85 kullanan görmedim.

1604922545875.png

Dosya Ekleri

• cpu.PNG
    cpu.PNG
    3,7 KB · Görüntüleme: 64
0, 85V da çalışıyor lakin görebildiğimiz üzere 1000MHz olarak yani yükte değil. OCCT testi yapabilir misiniz? Orada hatalar kısmı olacak oradan takip edebilirsiniz. Mesela 1V da 4, 5 GHz kullanabiliyorum fakat %50' nin üstünde mavi ekran veriyor. :D
O yüzden çalışması değil yükte oluşabilecek sorunları ön görmek önemli.

0, 85V da çalışıyor lakin görebildiğimiz üzere 1000MHz olarak yani yükte değil. OCCT testi yapabilir misiniz? Orada hatalar kısmı olacak oradan takip edebilirsiniz. Mesela 1V da 4, 5 GHz kullanabiliyorum fakat %50'nin üstünde mavi ekran veriyor. :D
O yüzden çalışması değil yükte oluşabilecek sorunları ön görmek önemli.

Bu testten pek bir şey anlamadım. Anlayan varsa aydınlatsın beni

Dosya Ekleri

• Prime95.PNG
    Prime95.PNG
    23 KB · Görüntüleme: 45
  • cpu.PNG
    cpu.PNG
    142,5 KB · Görüntüleme: 56
1 hata olduğu belirtilmiş teste. OCCT ile de test yapın. Oradan daha detaylı bilgi alınabilir. Ayrıca mesela Prime95 ile yapılan testte sorun çıkmayıp başka programların testinden sorun çıkabiliyor. Emin olmak lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı