R5 3600 voltaj değerleri 2.040V gözüküyor

103029

Kilopat
Katılım
10 Mart 2016
Mesajlar
66
Makaleler
1
Merhabalar, iyi forumlar dilerim.
Aşağıdaki resimde göreceğiniz üzere işlemci voltajları yüksek gösteriyor fakat 1.200'de çalışıyor.
Aynı voltaj değerlerini BIOS'ta da görüntülüyorum anlam veremedim çGoogle araştırma yaptım fakat net bir çözüm yok. Anakartta problem olabilir mi veya işlemcide? Bilginiz var mı? Teşekkürler.

Bilgisayar özellikleri:
  • Anakart: MSI B550 Tomahawk
  • İşlemci: Ryzen 5 3600
  • PSU: Cooler Master G750M
  • RAM: Kingston HyperX 3600 2x/8
  • Grafik kartı: RX 580 8 GB
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    348,9 KB · Görüntüleme: 54
Dostum BIOS üzerinden manuel voltaj gir, sonra voltaj kullanımına HWiNFO programından bak. En sağlıklı sonucu o program veriyor. Ben de oradan bakıyorum. BIOS'ta ayarladığın değeri görürsen zaten problem yok demektir. Aksi halde anakartın BIOS üzerinden voltaj ayarlayamıyor demektir, garantiye verirsin.

Ben de aynı işlemciyi 1.2v 4.2GHz sabit kullanıyorum. Bunu deneyebilirsin ayarlarken.
Şuanda söylediğin gibi hwinfo dan baktım biraz önce cpu socket ve cpu voltaj problemi var sadece voltajlar doğru sanırım söylendiği üzere sensör problemi, cevabın için teşekkür ederimi.
 
Dünyanın en iyi anakartlarıyla belki 2 V görülebilir. Sensörde sorun olmalı. Eğer gerçekten 2 V olsa kapasitörler havaya uçardı.
kesinlikle anında işlemciyi yakardık :) bende öyle düşünüyorum sensörde problem var. Ekran kartı -%15 ayarlamadan oyuna girersem eğer pc bir süre sonra reset atıyor buda problemin tamamen powersupply de olduğunu gösteriyor yanılmıyorum değil mi?
 

Geri
Yukarı