R5 3600 vs i5 9600K

• Konuyu başlatan nanVic
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 3.161

nanVic

Kilopat
Merhaba, 2500TL bütçeye sahibim bir işlemci ve uyumlu bir anakart alacağım fakat kafamda 2 tane işlemci var. R5 3600 ve i5 9600K sizce hangisini almalıyım? Veya önerebileceğiniz farklı bir işlemci var mı? Saatlerce PUBG oynuyorum RX 570 ekran kartına sahibim 2x8GB 3000MHz RAM'lere sahibim fakat anakartım desteklemediği için 2133MHz'de çalışıyor.

Oyunlarda verdiği performanslara bakıp kendin karar verebilirsin. Amacına göre almalısın, yayın yapmıyorsan veya render tarzı işlerle uğraşmıyorsan i5 9600k daha iyi bir seçim olur gibi duruyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Z serisi anakart almayıp overclock yapmayacaksan kesinlikle R5 3600. Anakart olarak da ahım şahım bir şey almana gerek yok. Gigabyte B450M S2H veya MSI B450M PRO-VDH PLUS yeterli olacaktır.
3000 serisinde voltaj ve sıcaklık sorunları vardı. Hatta AMD X570 anakartlara sırf bunun için fan koydu diye biliyorum. Yazdığınız anakartlarla pek sağlıklı olmaz diye düşünüyorum.

R5 3600X ve 3600 için aynı anakartları mı kullanıyoruz? 3600X içinden çıkan stock fan yeterli olur deniliyor overclock yapmayacağım. 3600 Almak istiyorum fiyat açısından yanına alabileceğim yeterli seviyede ki fan ne olur?

R5 3600X ve 3600 için aynı anakartları mı kullanıyoruz? 3600X içinden çıkan stock fan yeterli olur deniliyor overclock yapmayacağım
Şu an kış aylarındayız ve Ryzen 3000 serisi işlemci sahibi olup boşta 50-60 dereceleri görenler var. Yaz ayı yaklaşıyor, tavsiyem stok fanı Mayıs-Haziran aylarından sonra değiştirmeniz.

R5 3600X ve 3600 için aynı anakartları mı kullanıyoruz? 3600X içinden çıkan stock fan yeterli olur deniliyor overclock yapmayacağım. 3600 Almak istiyorum fiyat açısından yanına alabileceğim yeterli seviyede ki fan ne olur?
Aynı anakart kullanıyoruz benim önerdiğim anakart msı TomaHawk b450 serisi x 450 serisi kadar güçlü bir anakart overclock yapsanız bile dayanır yani stock fan bence yeterli ama kasanızın hava giriş çıkışı iyi olursa tabiki eğer overclock yapmıcaksanız 3600 işinizi görür bu arada
Şu an kış aylarındayız ve Ryzen 3000 serisi işlemci sahibi olup boşta 50-60 dereceleri görenler var. Yaz ayı yaklaşıyor, tavsiyem stok fanı Mayıs-Haziran aylarından sonra değiştirmeniz.
Boşta 50 60 dereceleri görenlerin kasalarının hava girişi iyi olmaya bilir hocam zira 3600 takıp boşta 25 ila 40 arasında alan da var kasa çok örnmli bir faktör

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı