Ryzen işlemcilerde performans ile RAM frekansı doğru orantılı, ne kadar yüksek o kadar iyi yani. 2666Mhz aşırı düşük bir değer değil, problem yaratmaz, kullanılır. İçiniz rahat olsun. İleride daha yüksek frekanslı RAM alırsınız.
Gerekmez. Sirf o ozellik icin 2600x e 400 tl fazla verdim pismanim.Gereginden fazla voltaj veriyor ve haliyle 4 5 derece fazla oluyor sicaklik. Bu sebeple manuel oc yapiyorsunuz ve ayni hesaba geliyor.
Gerekmez. Sirf o ozellik icin 2600x e 400 tl fazla verdim pismanim.Gereginden fazla voltaj veriyor ve haliyle 4 5 derece fazla oluyor sicaklik. Bu sebeple manuel oc yapiyorsunuz ve ayni hesaba geliyor.
2666MHz tabi ki sorun çıkartmaz fakat işlemciden alacağın verim biraz düşer. 3600 ile 3600x arasında dolar kuru ve vergilendirmeden dolayı bizim ülkemizde böylesine bir fark var. Dolar bazında baktığınıza ciddi bir fark yoktur. 3600x'in saat hızları gibi şeyleri farklı. Daha hızlı render yapar, oyunlarda 5-6 FPS daha yüksek verir. 3600'ü OC yaptığınızda da 3600x ile benzer sonuçlar alabilirsiniz. Yani sisteminizin ana odağı oyun ise 3600 alın.
Ben 2400mhz ram almistim. 2733mhz overclock yaparak kullanıyorum. Hemde gecikme ve voltaj değerleri ile oynamadan. 2666mhz ram elinizde varsa ufak bir overclock ile 2800-3000mhz arasında kullanabilirsiniz.