R5 3600 vs R5 3600X

Ryzen işlemcilerde performans ile RAM frekansı doğru orantılı, ne kadar yüksek o kadar iyi yani. 2666Mhz aşırı düşük bir değer değil, problem yaratmaz, kullanılır. İçiniz rahat olsun. İleride daha yüksek frekanslı RAM alırsınız.
3600Mhz'lik 19cl ram performans artışı yapar mı? (3200Mhz 16cl'ye göre)
Bir sonra ki yaz tatiline kadar parça değiştiremem maalesef. 2666 MHZ işimi görür mü bilemiyorum.
Tam performans alamassınız ama işinizi görür merak etmeyin 😊

3600Mhz'lik 19cl ram performans artışı yapar mı? (3200Mhz 16cl'ye göre)

Tam performans alamassınız ama işinizi görür merak etmeyin 😊
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
:)

Peki sizce verilmesi gereken bir fark mı? AMD işlemcilerden çok anlamıyorum. R5 2600 ile de bir sürü sıkıntı yaşadım.
Gerekmez. Sirf o ozellik icin 2600x e 400 tl fazla verdim pismanim.Gereginden fazla voltaj veriyor ve haliyle 4 5 derece fazla oluyor sicaklik. Bu sebeple manuel oc yapiyorsunuz ve ayni hesaba geliyor.

3600X almanın hiçbir mantığı yok, 2666 sorun çıkarmaz sadece 5-6 FPS daha az alırsın.
Umarım dostum.
mevcut ramleriniz nedir acaba ? b360 kullanıyorum ben 3200mhz fazla geliyor bana da 2666mhz olsa yeterli takas yapabiliriz istersen RGB ise. :)
Maalesef RGB değiller.
Gerekmez. Sirf o ozellik icin 2600x e 400 tl fazla verdim pismanim.Gereginden fazla voltaj veriyor ve haliyle 4 5 derece fazla oluyor sicaklik. Bu sebeple manuel oc yapiyorsunuz ve ayni hesaba geliyor.
3600 sanırım işimi görecektir.
Peki ya dostlar sizce bu sistem beni kaç yıl götürür ve en önemlisi stutter sorunları yaşatır mı?

2666MHz tabi ki sorun çıkartmaz fakat işlemciden alacağın verim biraz düşer. 3600 ile 3600x arasında dolar kuru ve vergilendirmeden dolayı bizim ülkemizde böylesine bir fark var. Dolar bazında baktığınıza ciddi bir fark yoktur. 3600x'in saat hızları gibi şeyleri farklı. Daha hızlı render yapar, oyunlarda 5-6 FPS daha yüksek verir. 3600'ü OC yaptığınızda da 3600x ile benzer sonuçlar alabilirsiniz. Yani sisteminizin ana odağı oyun ise 3600 alın.
3600X almanın hiçbir mantığı yok, 2666 sorun çıkarmaz sadece 5-6 FPS daha az alırsın.

Hocam keşke 5-6 FPS fark etse. 2666MHz ile 3200MHz arasında 10-15fps fark eder. Kendimden biliyorum

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı