R5 3600 vs R5 3600X

Ryzen işlemcilerde performans ile RAM frekansı doğru orantılı, ne kadar yüksek o kadar iyi yani. 2666Mhz aşırı düşük bir değer değil, problem yaratmaz, kullanılır. İçiniz rahat olsun. İleride daha yüksek frekanslı RAM alırsınız.
AMD işlemcilerin RAM'lere olan düşkünlüğünü biliyorum ancak R5 3600 işlemcisinin AMD'nin kendi sitesinde bile 3200 MHZ destekli yazması beni şüphelendiriyor. Yoksa 3200 ile 5 fps fazla almışım çokta önemli değil. 2666 bana akıcı oyun sağlasın 5 fps az alsamda olur ki zaten mevcut sistemimi takılmalar yüzünden değiştiriyorum.

Nvidia GTX 1660Ti için en az 450Watt'lık bir güç kaynağı öneriyor. 380TL'lik fiyat farkına değmez onun yerine daha iyi bir SSD al. 2080Ti ile yapılan testlerde en fazla 3 FPS fark görünüyor.

1.jpg

2.jpg

Nvidia GTX 1660Ti için en az 450Watt'lık bir güç kaynağı öneriyor. 380TL'lik fiyat farkına değmez onun yerine daha iyi bir SSD al. 2080Ti ile yapılan testlerde en fazla 3 FPS fark görünüyor.

Eki Görüntüle 429159

Eki Görüntüle 429158
Ram frekansları sence bir sorun çıkarır mi dostum?

Ram frekansları sence bir sorun çıkarır mi dostum?

O konu hakkında bilgim yok ama APU sistemlerde etkiliyordu fakat bu işlemcilerde etkilediğini duymadım, görmedim.

380TL'ye işlemciye vereceğine o parayı üstüne ekleyip RAM alabilirsin istersen. 3000MHz yada 3200MHz RAM alabilirsen biraz daha iyi olur.

O konu hakkında bilgim yok ama APU sistemlerde etkiliyordu fakat bu işlemcilerde etkilediğini duymadım, görmedim.

380TL'ye işlemciye vereceğine o parayı üstüne ekleyip RAM alabilirsin istersen. 3000MHz yada 3200MHz RAM alabilirsen biraz daha iyi olur.
Anladim hocam. Artık mevcut ramlerle bir deneyeceğim sıkıntı çıkmazda ssd alacağım.

Aralarındaki fark, x ibareli işlemcilerde xfr ve pbo ozelliği olması. Yani işlemcının sogutmaya gore kendini overclock etme sistemi. Pbo dediğimiz ozellik ise ayrı bir konu ve uzun. Telefondayım yazamıyorum. Bırde GHz farkı var tabii. Fakat cok muhim bir fark yok.

Aralarındaki fark, x ibareli işlemcilerde xfr ve pbo ozelliği olması. Yani işlemcının sogutmaya gore kendini overclock etme sistemi. Bırde GHz farkı var tabii. Fakat cok muhim bir fark yok.
Peki sizce verilmesi gereken bir fark mı? AMD işlemcilerden çok anlamıyorum. R5 2600 ile de bir sürü sıkıntı yaşadım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı