R5 3600 yüksek sıcaklık

Merhaba, 1 ay önce aldığım bilgisayarda ben hep normal oyun oynuyordum hiç sıcaklıklara bakasım gelmemişti. Bugün CPU stress test yaparken bakayim dedim ve stres altında 91 dereceye kadar çıktı. Test sırasında 80-85 aralığındaydı ve boşta 65 civarı. Işlemcim Ryzen 5 3600 stok soğutucu ile. Sizce ne yapayim, sıvı soğutma alsam çözülür mü? Ekran kartım bu kadar sıcak değil 4K'da oynarken anlamadım niye böyle oldu. 85 derece civarı tehlikeli midir ayrıca? Teşekkürler.

Zaten bunu herkes yaşıyor R5 3600 için stok soğutucu biraz hafif kalıyor, eğer bütçen varsa 200-300 TL'ye çok güzel bir hava soğutma alabilirsin.

Eğer stok fan tam oturmuşsa CPU frekans hızını 3.80 GHz'e sabitlemeyi deneyebilirsin

Soğutucu alıncaya kadar işlemcinin voltajını düşürerek bi miktar iyileştirme sağlayabilirsin.

Zaten bunu herkes yaşıyor R5 3600 için stok soğutucu biraz hafif kalıyor, eğer bütçen varsa 200-300 TL'ye çok güzel bir hava soğutma alabilirsin.
Core Performace Boost ayarını kapattım 50 derece artık yükte 60 ama çok performans farkı olur mu bunu kapttığımdan oyunda ne kadar fps kaybederim? Bir de eskiden boşta olsa bile 4.1 Ghz de çalışıyordu artık hep 3.6 normal mi?

BIOS'dan CPB kapatırsan sorunun bir nebze çözülür. Sıvı soğutma almak şart değil 300 liralık bir hava soğutma hayli hayli yetecektir. Kasanı söylersen ona göre bir soğutucu önerisi yapabilirim. Standart bir kasa ise bu sığacaktır.

Thermaltake V200 CPB kapattım şimdi zaten düzeldi ama performans kaybettim

Core Performance Boost'u kapatmanın nedeni zaten işlemciyi turbo frekanslara çıkartmayıp hava serin çalışmasını sağlamak.

Çok yüksek FPS farkları yaşamazsınız. Benim önerim bir süre böyle kullanın ve hava soğutma için para biriktirin. Ben de aynısını yapacağım

Peki eskiden 4.2 GHz de çalışıyordu artık 3.6 4.2 de o kadar sıcak olması stok soğutucuya göre normal mi? Hani PC de bi anormallik yada sıkıntı yok değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…