R5 3600 yüksek sıcaklık

Razorg

Centipat
Daha fazla  
Herhangi bir oyunda ısı hemen 80'leri geçiyor. Stres testinde 3 dakikada 94'e kadar çıktı. Bu konularda çok bir bilgim yok, ne yapmam lazım?

İşlemci AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor, 3593 MHz, 6 Çekirdek, 12 Mantıksal İşlemci 3.59 GHz
Anakart GIGABTE GA-A320M-S2H

Son düzenleyen: Moderatör:
3600 stok soğutucusu bence yetersiz olan bir işlemci. Bütçeniz varsa soğutucu önerelim.

Şimdi öncelikle BIOS ayarlarından CBP kapatıp sıcaklığı düşürebilirsiniz. Tabi bu işlemcinizin hızını 4.2 GHz'den 3.6 GHz'ye düşürecek. Sıcaklık olarak da sizin tatmin edecektir stok soğutucuyla birlikte. He diyorsanız ki ben CBP yi açacağım ve işlemcimi 4.2 GHz'de kullanacağım, o zaman size yeni bir soğutucu gerek. Nerden mi biliyorum? Çünkü aynı yoldan geçtim :D fiyat performans olarak da çokça önerilen ve bende kullanarak memnum kaldığım şu Snowman T6 Cpu Soğutucu Fan Mavi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe soğutucuyu önerebilirim.
Şu anda benim en baba oyunda bile 60 dereceyi geçmiyor CBP açıkken.

Merhaba,

Isınma sorunun işlemcinin 3.6 ve 4.2 GHZ hızları arasın da sürekli inip çıkmasıdır. Ve voltaj degerinin yüksek olmasıdır. Bir video atacagım Bios ayarlarından çok basit '36' yazıp entere basmanız yeterli

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Herhangi bir oyunda ısı hemen 80'leri geçiyor. Stres testinde 3 dakikada 94'e kadar çıktı. Bu konularda çok bir bilgim yok, ne yapmam lazım?

İşlemci AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor, 3593 MHz, 6 çekirdek, 12 mantıksal işlemci 3.59 GHz.
Anakart gıgabte GA-A320M-S2H.

Şu an aktif olarak çok büyük bir sıkıntı yaşıyorum bunun içinde Prime95 testi ile işlemci sıcaklığıma bakmıştım bende R5 3600 kullanıcısıyım 3 dakika içinde 63 derece gördüm ve kapattım. Öncelikle bilgisayarının konumu yani bilgisayarı bulundurduğun yer hava alıyor mu diye bak daha sonra da CPB yani Core perfomance Boost'u BIOS üzerinden kapatmanı öneririm. Ben daha kapatmadığım için sana çok yardımcı olamam fakat başka kaynaklardan bulabilirsin.

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Yeni soğutucu alıp bir de öyle deneyeceğim bir sıkıntı çıkarsa yeni post açarım tekrardan teşekkürler.

İşlemci AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor, 3593 MHz, 6 Çekirdek, 12 Mantıksal İşlemci 3.59 GHz
Anakart GIGABTE GA-A320M-S2H

X6 veya T6 Ultra alabilirsin stok soğutucuyla çok ısınıyor.

Şimdi öncelikle BIOS ayarlarından CBP kapatıp sıcaklığı düşürebilirsiniz. Tabi bu işlemcinizin hızını 4.2 GHz'den 3.6 GHz'ye düşürecek. Sıcaklık olarak da sizin tatmin edecektir stok soğutucuyla birlikte. He diyorsanız ki ben CBP yi açacağım ve işlemcimi 4.2 GHz'de kullanacağım, o zaman size yeni bir soğutucu gerek. Nerden mi biliyorum? Çünkü aynı yoldan geçtim :D fiyat performans olarak da çokça önerilen ve bende kullanarak memnum kaldığım şu Snowman T6 Cpu Soğutucu Fan Mavi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe soğutucuyu önerebilirim.
Şu anda benim en baba oyunda bile 60 dereceyi geçmiyor CBP açıkken.

Hocam bir şey soracağım. Anakarta RAM mhz için OC yaptığımızda garanti gider mi?

İşlemci AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor, 3593 MHz, 6 çekirdek, 12 mantıksal işlemci 3.59 GHz.
Anakart gıgabte GA-A320M-S2H.

O sıcaklıklar çok yüksek, tabii stok soğutucu çok da yeterli değil ama bu kadar da kötü değil. Kasanız ve içindeki hava sirkülasyonu da çok önemli. Suçu hemen stok soğutucuya atmak yanlış olur. Parça değişemem derseniz; CPB kapatın, UV yapın, ve alabiliyorsanız hava veya sıvı soğutma alın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı