AMD Ryzen 5 3600 aşırı ısınma problemi

Kaitve

Hectopat
Arkadaşlar merhaba bilgisayarımı toplayalı yaklaşık 2,3 ay oldu işlemcim Ryzen 5 3600 boşta dururken bile 49 derecede falan oluyor Rainbow 6 siege oynarken işlemci sıcaklığına baktığımda minimum 57 Max 72 gözüküyor ne yapmam gerek soğutucum Cooler Master ML Lite 120.

Merhabalar,

Ryzen 5 1600 AF'yi buz gibi kullanıp daha sonra dün itibari ile Ryzen 5 3600 işlemciye geçtim.
İn-Win 101 ve Dark Aqua W242R sıvı soğutma mevcut. Ayrıca kasanın hava akımı oldukça iyi. Montaj yaptıktan sonra bir hevesle açıp testler yapmaya başladım. Sonuç hüsran sıcaklık 80-85 morelim çok bozuldu tabii ki. Biraz araştırma yaptıktan sonra manuel en doğru sonucu elde ettim.

Anakartım gibabyte B450 gamming X.

Core performans bost kapatıp. Çarpanı 42 olarak sabitledim. Tüm çekirdekler 4.2 GHz olarak çalışmakta. Voltajı hiç ellemedim oto da bıraktım.
Boşta 40 seviyelerinde seyretmekte. Oyunlarda 55-60 arası. Cinebech R20 Max 66.

Performansı gayet güzel oldu, sıcaklıklar bu durumda oldukça serin bir halde.

B450 S2H anakart da aynı yolla istediğiniz sıcaklıklara ulaşabilirsiniz.
ASUS ve MSI anakartlar da offset moddan zaten düşürdüğünüzde sıcaklıklar düzeliyor.

Ben 1.17 sabit voltaj ile 4.2'ye sabitledim Ryzen Master ile. Sen BIOS üzerinden mi sabitledin? BIOS'tan voltaj nasıl sabitleniyor sendeki anakartın aynısı bende de var.

Ben 1.17 sabit voltaj ile 4.2'ye sabitledim Ryzen Master ile. Sen BIOS üzerinden mi sabitledin? BIOS'tan voltaj nasıl sabitleniyor sendeki anakartın aynısı bende de var.

Merhaba,

F50 BIOS kurulu geldi ben anakartı aldığımda. Hiçbir şey yapmadım. All Core seçili olarak Auto'dan 42'ye aldım. Bunun dışında hiçbir şey yapmadım.

ben 4gHz ile 1.25V sabitleyince bilgisayarım yeniden başlıyor. Kapatıp tekrar açıncca görüntü gelmiyor yeniden bios ayarlarını yapmak zorunda kalıyorum. Siz nasıl yaptınız?
Denk gelen silikon kalitesiyle alakalı bi durum. Şans yani. Genelde forumlarda gördüğüm 4.2 Ghz için 1.3V falan veriyorlar, anormal bi durum yok yani. 1.3 yapmayı dene, açılırsa stres testine sok, olmadı 1.35V yeterli gelir diye düşünüyorum.

Denk gelen silikon kalitesiyle alakalı bi durum. Şans yani. Genelde forumlarda gördüğüm 4.2 Ghz için 1.3V falan veriyorlar, anormal bi durum yok yani. 1.3 yapmayı dene, açılırsa stres testine sok, olmadı 1.35V yeterli gelir diye düşünüyorum.

Ya şöyle ben 4'e çektiğimde hep 1.4 bandında volt çekiyor ve anladığım kadarıyla bu da aşırı ısınmaya sebep oluyor. 1.3 de aynı şeye sebep olur mu emin olamadığım için ellemedim hiç şuan 3.6 ya indirdim v ayarlarını da otomatikte bıraktım cpu fanım gelene kadar böyle kullanmayı düşünüyorum. Sizce 1.3V iyi bir değer mi?

Eski termal macunumla ( Cooler Master ) yükte 70-80 arasıydı CPB açık şekilde kullanıyordum fanlar sürekli tetikleniyordu bir yükselip bir azalıyordu 2 fan takılı Cooler Master Hyper T4 kullanıyorum macunu Arctic MX 4 aldım şu anda yükte 60-63 arası gidip geliyor genelde 60'ın üstüne çıkmıyor eğer kasanızın hava sirkülasyonu iyiyse bu macunu önerebilirim 1 egzoz 2 ön 2 üst 2 işlemci toplam 7X 12cm fan ile hava akışı var benim kasamda gayet serin.

Arkadaşlar merhaba bilgisayarımı toplayalı yaklaşık 2,3 ay oldu işlemcim Ryzen 5 3600 boşta dururken bile 49 derecede falan oluyor Rainbow 6 siege oynarken işlemci sıcaklığına baktığımda minimum 57 Max 72 gözüküyor ne yapmam gerek soğutucum Cooler Master ML Lite 120.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

B450 TUF PRO Gaming yeni BİOS güncellemesiyle hali hazırda uzun süredir 4.2 GHz hızında 1.2 voltaj ile kullandığım 3600, an itibariyle bu voltaj ve hızı yemiyor :) Bu nasıl update anlamadım. Şu an 1.1 voltaj ile 4.0 GHz'de stabil kullanıyorum. 4.2 için minimum 1.25 voltaj istiyor onda da sıcaklık Small FFT testte 89'ları falan gördü. Hiç gerek yok. 4.0 GHz + 1.1 voltaj ile yine bu testte 76 dereceyi geçmedi. Arada resmen uçurum var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı