R5 3600'den R7 5700x3D'ye geçmeye değer mi?

letranger

Megapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Şu an 3070 Ti ve Ryzen 5 3600'üm var. Nasip olursa mart ayında 30-35 bin bütçe ayırarak ekran kartı güncellemesi yapacağım. Şu anki indirimlerden Ryzen 7 5700 X3D işlemci alsam hem Mart'ta alacağım ekran kartını beslemede yeterli olur mu hem de şu an için kayda değer performans artışı sağlar mı? MFS 2020'de 30 FPS'lere kadar düşüyorum. Şu anki bütçem daha üst bir işlemciye izin vermiyor. Sizce 5700x3D almak mantılı olur mu yoksa işlemci için de martı mı beklemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anki hali ile bile 3600 3070 Ti için yetersiz. Sana önerim sistemi 2. elden sat yenisini al. Eğer mümkün değilse ilk değiştireceğin parça anakart olsun ve AM5 sokete geç.

Şu anki hali ile bile 3600 3070 Ti için yetersiz. Sana önerim sistemi 2. elden sat yenisini al. Eğer mümkün değilse ilk değiştireceğin parça anakart olsun ve AM5 sokete geç.
3 yıldır kullanıyorum. 3070ti için yetersizliğini fark etmedim. Aslında benim planım sağlam bir ekran kartı ve onu sorunsuz besleyecek fp bir işlemci alıp ek masraf yapmadan yoluma devam etmekti. AM5'e geçmek neden bu kadar önemli? Herkes bunu önceliyor ama 5070 gibi bir kart ve güçlü bir AM4 işlemci ile zaten iyi bir performans almayacak mıyım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı