R5 3600X %0 kullanım

aacar1410

Centipat
Herkes selamın aleyküm. Bir sorunum var. Bu konuda yardımcı olmanızı isteyeceğim. Ne aradıysam bulamadım. En son çare buraya yazmak dedim.
CPU'mu yeni değiştirdim. Eskisi ekran kartım ile darboğaz yapıyordu. MSI Gaming X 1660 Super var. Eski CPU'm R5 1600'dü şimdi R5 3600X aldım. Stok fanı ile kullanıyorum sistem hızlı olması açısından revios yükledim. Başlangıçta ayarlamalar yaparken bir şey aklıma takıldı ve yanlış yaptım sanırım ama geri alamadım bir türlü ınterrupt affinity policy tool bu programla ayarlamıştım. Şu an sorunum oyunlarda CPU kullanımlarına bakıyorum ve CPU 5 ve CPU 6 %0 kullanıyor bazen %2 falan oluyor darboğaz desek bile ekran kartı %85'lere düşüyor bazen. SS olarak kullanımları atacağım. Sorun her neyse yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ya sadece PUBG'de olan bir sorun değil yayın yapıyorum Warzone PUBG vb. oyunlarda CPU kullanmaması kafama takılıyor.

222.png

333.png

Bu hatayi windows tusu + r ye basarak calistiri ac oraya msconfig yaz ve enter bas.Sonra ise boot (onyukleme) kismina gelip gelismise bas ve ordaki islemci sayisi tikini kaldir ordan da en fazla hangi sayi cikiyorsa onu yap sonra uygula de ve bitir.

Orda bi tik yok malesef yani hepsi tiksiz
ve benim tahminimce bu program benim ayrı çekirdeklere işlem atamamı sağladı yani şu durum mesela klavye ve mouse bi çekirdekte çalışıyor tarzında bi şey olmuş olabilir tam anlayamadım olayı bunu düzeltebilmem lazım sanırım nasıl olacagını bulamadım

Hayir senin islemcin 12 cekirdek sanirim bundan dolayi oyun mesela 8cekirdek istiyorsa pc otomatik olarak 8tanesini oyuna atiyor gerisini park yapiyor ve buda paya performans dusuruyor oyunda dedigimi istersen foto olarak gostereyim.
1.PNG
2.PNG
3.PNG

Ben burda 1 olarak isaretledim ama sen cekirdek sayin ne kadar onu isaretle.
4.PNG

Gosterdigim gibi yaparsan sorunun cozulecektir.
Umarim yardimci olmusumdur=)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı