Cano0708

Centipat
Herkese merhabalar. Şu anki bilgisayarımın işlemcisini ve anakartını değiştireceğim.
Şu anda işlemcim i5 7500, anakartım ASUS ROG STRIX H270F, ekran kartım da ASUS Dual 1060 6 GB.
Almayı planladığım işlemci Ryzen 5 3600X ve sonrasında da ASUS ROG STRIX 2060 (3 fanlı) ekran kartını almayı düşünüyorum.
Bunların yanında anakart olarak;
MSI B450 GAMING Plus Max ve ASUS TUF B450 PLUS GAMING anakartları arasında kaldım. Sizin görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi de almak istedim. Anakart olarak en fazla bütçem 1000TL ve ASUS ROG STRIX anakartlarını da tavsiye ettiklerini gördüm. Tavsiye ettiğiniz başka anakartlar varsa yazarsanız çok memnun olurum. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:

MSI'da güzeldir. Ama OC ile uğraşacaksanız anakartın pasif soğutlamalarını karşılaştırın.
OC ile uğraşacağımı sanmıyorum, ileride yeni nesil ürünler çıkarsa ve sistemi güncellemek istersem sorun yaşatmayacak bir anakart olmasını istiyorum.
Ben ASUS TUF B450-PRO anakartı kullanmaktayım öneririm.
Vatan'da Msi anakartı biraz da olsa daha pahalı ama Asus'un TUF anakartının maximum ram hızı 4400 MHz. Yani kısacası anakartlarda çok bilgim yok arasındaki farkı çok iyi anlayamadım. Başka anakart öneriniz varsa onu da söyleyebilirsiniz. Çok teşekkür ederim. Saygılar...

Herkese merhabalar arkadaşlar bir hazır sistem aldım fakat bilgiaayardan anlamadıgım için hangileri en yüksek geldiyse onları seçtim ve şöyle bir sorun oraya çıktı özelliklerin altına yazıyorum sorunu cevapkarsanjz çok sevinirim :(
AMD Ryzen 5 5600X.
Corsair vrngance Pro RGB 3600 16 GB RAM 8x2.
ASUS TUF Gaming B550M-PLUS 4600MHz(OC) RGB M.2 AM4 mATX anakart.
Thermaltake commander G33 750W 80+ ARGB.
INNO 3D 3X 3060 12 GB.
Bir de M.2 SSD var da tam bilmiyorum modelini.
Arkadaşlar sorun şu ki seçtiğim anakart mini olan modeliymiş sizce bu kasa da çok abes küçük durur mu veya normal bir ATX kart mı almam lazımdı OC hayatta yapmam anlamam sadece yayın için kullanacağım bilgisayarı ve oyun kayıtları ilk bilgiaayarım olacağı için acemilik yaptımm sanırım :(

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı