R5 3600X CPU değerleri anormal

mortalxx

Centipat
3600X işlemci stok soğutucu ile hiçbir program açık değilken fan RPM değerleri 2500 RPM civarı. Bir anormallik var. CPU yüzde 3-5 iken 4 GHz'den aşağıya inmiyor. OC falan yapılmadı. Anakartın BIOS'u en son sürümle güncel.
Gigabyte B450 S2H.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci niye boşta 41 derece? CPB ayarını kapatabilirsin veya UV yapmayı deneyebilirsin.

Bu termal macunu alip uygulayın. Büyük ihtimalle çok ısınıyo.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20201128_235250_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    30,5 KB · Görüntüleme: 37
Bu termal macunu alip uygulayın. Büyük ihtimalle çok ısınıyor.

RPM gereksiz yere yüksek ve anlamsız yere 4 GHz'den aşağıya düşmüyor hiçbir ayar yapmadığım halde termal macunla alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum stok fanın üstündeki ile kullandım ama değiştireceğim kule tipi soğutucu aldıktan sonra.
Fanları otomatik yapin düzelcek mi bakalım.

Fanlar otomatikte hocam sadece BIOS güncellendi son sürüm ile çok canım sıkıldı bu işe.

İşlemci ne kullanıyosunuz. Bide işlemci modelini öğrenirsem yardımcı olabilirim.

3600X için boşta 41C çok normal. İşlemcinin sıcaklığı sorunu ile ilgili sosyalde tonlarca konu var. Sıcak çalıştığını, stabil çalışmadığını konuları okuyarak görebilirsiniz. Aynı durum bende de var. CBP ayarı açıkken boşta, 45-50C arası gidip geliyor. CBP kapalı iken 39-45C arasında dolanıyor. İlk olarak core boost performance kapatmayı deneyin. Gigabyte programında Gaming mode ya da extreme mode gibi bir şey var mı acaba? Varsa onu da balance moda alabilirsiniz.. Benim anakart MSI olduğu için net bir şey diyemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…