R5 3600X Hazır sisteme PSU ve kasa tavsiyesi

pureblood

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba değerli forum üyeleri,

Kasa ve PSU'yu değiştirmek zorunda olmamdan ve Gaming ürünleri ile ilgili çok bilgim olmadığından dolayı sizlerin tavsiyelerine ihtiyacım bulunmaktadır.

Elimdeki sisteme ait bilgi;
  • CPU: AMD Ryzen 5 3600X
  • GPU: ASUS ROG STRIX RTX 2070
  • MOBO: ASUS TUF B450M-PRO GAMING AM4
  • RAM: Team t-Force Vulcan TUF yellow 3600 MHz 16 GB
  • SSD: NVMe 512 GB 3500/3000

PSU için araştırıp sonuca ulaştığım bir ürün var ancak tavsiyelerinizi de almak isterim. PSU: Corsair RM750 750W 80+ Gold Full modüler

İlgili sisteme hava akışı verimliliğin yüksek olduğu bir kasa ve PSU önerilerinizi rica ediyorum.

Şu anda kullandığım kasanın hava akışı ne yazık ki kötü olduğu için ön kısımdaki camı çıkartmazsam eğer ekran kartı sıcaklığı 10 derece artıyor ama çıkartınca da kasanın içi toz oluyor 😕

Kasa ve PSU için Total bütçem: 1500-2000 TL arasıdır.

Not: İleride 240'lık cpu soğutucu da alabilirim. RGB benim için önemli değiş şu anda da kapatıyorum

Sevgilerimle.

Son düzenleme:

1978.65 TL

Bu iki ürün bütün isteklerinizi rahatlıkla karşılayacaktır.

Merhaba arkadaşlar,

Hepinize değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Modüler bir PSU almak istediğim için RM750 almaya karar verdim ve birkaç gün içerisinde sipariş vereceğim.

Kasa için ise, 465X çok hoşuma gitti, alternatiflere bakmaya devam ediyorum ☺️

Merhaba arkadaşlar,

Hepinize değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Modüler bir PSU almak istediğim için RM750 almaya karar verdim ve birkaç gün içerisinde sipariş vereceğim.

Kasa için ise, 465X çok hoşuma gitti, alternatiflere bakmaya devam ediyorum ☺️
Bana kalırsa kasa olarak XPG Battlecruiser daha iyi bir seçenek olur. 465X'e göre birkaç üstün özelliği bulunuyor.

XPG Battlecruiser kasaya E-ATX anakartları bile takabiliyorsunuz, 4 fan ile birlikte geliyor, toplamda 8 adet depolama yuvası bulunuyor, 400mm'ye kadar ekran kartı takabiliyorsunuz ve son olarak Midi Tower bir kasa olduğu için bu kadar özelliğine rağmen kompakt bir kasa olduğunu söyleyebilirim.

Corsair 465X'e ise maksimum ATX anakartları takabiliyorsunuz, egzoz fanı bulunmuyor, sadece önde 3 fan ile geliyor, toplamda 6 adet depolama yuvası bulunuyor, 370mm'ye kadar ekran kartı takabiliyorsunuz.

Seçim sizin.

Merhaba @f3turan,
Kasaya biraz daha detaylı bakıp aşağıdaki videoyu buldum ve hava akışı full cam kasa olmasına rağmen hoşuma gitti.
Önerini değerlendireceğim teşekkür ederim😊

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı