R5 3600X işlemci pinleri yamuldu

Arcura26

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Gigabyte B450M S2H anakart a Ryzen 5 3600X işlemciyi taktım daha sonra soğutucuyu taktım tüm montajı bitirdikten sonra ekrana bir şey gelmedi. Ben de bilgisayarcıya götürdüm. Kontrol edilirken işlemcinin 1 tane pini tamamen yatmıştı. 1'i de hafif yamulmuştu. YouTube'dan video izleyerek yamulan pinleri düzelttim. Eski haline geldi gibi ancak takmaya korkuyorum. Ne yapmalıyım? Tamamen yatan pini kaldırınca, ince bir demiri bükersiniz de sonra eski haline getirince o bükülme olan noktada bir hassaslık olur ya koptu kopacak gibi o şekilde duruyor. Zar zor bir kasa topladım. İşlemcinin mundar olmasını istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Koparsa servisler lehimleyip kurtarabiliyor işlemciyi. Ama herkesin evde yapabileceği bir iş değil.

Geçmiş olsun bir pin bile eksilse işlemci GG demektir deneyip görmen lazım.
Bazen çalışabiliyor debug pini gibi pinlerde olduğunda.
Bazen de pin nakli yapıyorlar kadavra pardon ölü işlemciden fakat fazla bilgim yok .

İşlemci kurtarılabilir. Hatta Linus Tech Tips'in bir videosunda denk gelmiştim bir kaç gün önce. Ancak evde yapman büyük ihtimalle işleri daha kötü duruma getirecektir. En iyisi garantiye yolla servis ücreti neyse verirsin onlar rahatlıkla yapar

Yani bu şekilde takıp denemiyim mi? şu an düzgün duruyor açıklamada bahsettiğim gibi.

Bence takıp deneyin. Durum daha da kötüye gidemez. Olmazsa ücreti mukabilinde servise gönderirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…