Eren kaynar
Hectopat
Yeni bilgisayar topladım. İçinde 3600X işlemci bulunmaktadır. Arkadaşım MSConfig ile Windows'u çoklu çekirdek kullan dedi. Sizce yapmalı mıyım? Zararı ve yararı nedir?
Şuradaki 1'i 12 mi yapacaksın?Yeni bilgisayar topladım. İçinde 3600X işlemci bulunmaktadır. Arkadaşım MSConfig ile Windows'u çoklu çekirdek kullan dedi. Sizce yapmalı mıyım? Zararı ve yararı nedir?
Evet en fazla kaç oluyorsa işte yapmayı düşünüyorum.Şuradaki 1'i 12 mi yapacaksın?
Bilgisiyarının performansı artar herhangi bir sıkıntı çıkmaz.
Çekirdek odağını 1'den 6'ya çıkartır. Ben 2 çekirdekli Celeron'da yaptım 20 FPS artış aldım.
Evet en fazla kaç oluyorsa işte yapmayı düşünüyorum.
Etkisi olmadığından bahsetmiş herhalde?@Recep Baltaş bu konudan bahsetmiş. Bakın isterseniz.İşlemcinin Bütün Çekirdeklerini Kullanmak Zararlı mı?
Merhaba arkadaşlar bildiğiniz gibi işlemci çekirdeğini artırıp düşürebiliyoruz. İşlemcimin 4 çekirdeği var ve 4 çekirdeği kullan olarak seçtim. Yani hepsini kullanıyorum şu an. Benim sorum, bu çekirdeklerin tümünün kullanılmasında bir zarar var mıdır? Bilgisayarın ömrünü, işlemcinin ömrünü...www.technopat.net
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.