R5 3600X RX 5700XT Warzone'de Kapanıyor

irfannylmz

Femtopat
Daha fazla  
ASUS Prime X570P.
Ryzen 3600X.
ASUS ROG STRIX RX 5700XT.
2x8 3200 RAM.
Game Power warcry kasa.
Couger 700W 80+ PSU.
Sıvı sogutma.

Yukarıda belırtılen sıstemde Warzone oyununa girerken kasa kapanıyor. Dırekt gücükesip tekrar acmak zorunda kalıyorum. Anakart ve RAM ısıkları yanıyor kasa sogutma vs. butun fanlar kapanıyor.
Ekran kartı arızalı vs cok konu gordum fakat ben PSU'dan suphelenıyorum.

PSU'nuz gerçekten kaliteli bana pek PSU gibi gelmedi, Anakart voltaj yönetemiyor olabilir,Isınma olabilir(çok sanmam ama bir ihtimal belki VRM'ler vs. iyi soğutulmuyordur),Radeon Ayarlarından Performans kısmında Ayarla var orada Güç Kullanımını +%30 yapabilir misiniz belki yeterince güç gelmiyordur. Kasanın kablolarına da dikkat etin iyi takamamış olabilirsiniz.

PSU'nuz gerçekten kaliteli bana pek PSU gibi gelmedi, Anakart voltaj yönetemiyor olabilir,Isınma olabilir(çok sanmam ama bir ihtimal belki VRM'ler vs. iyi soğutulmuyordur),Radeon Ayarlarından Performans kısmında Ayarla var orada Güç Kullanımını +%30 yapabilir misiniz belki yeterince güç gelmiyordur. Kasanın kablolarına da dikkat etin iyi takamamış olabilirsiniz.
Formda bu guc kaynagının 5700xt yi beslemedıgı belırtılmıs o yuzden kafam takıldı buraya daha dogrusu cunku ramlerle anakartın ısıkları yanıyor kasa fanları falan hersey kapanıyor anlamadım gıttı ya corsairden gold bı psu alıp cozume ulasamazsam bosaa masraf yapıcam

700watt nasıl besleyemez? 225watt TDP'si var İşlemci 95watt diğerlerine saysan 100watt etmez hayli hayli beslemesi gerek. Besleyemezse de restart atar kapatmaz.

Dediğim şeyleri denerseniz belki bir ihtimal, Sıvı soğutma dediğiniz için aklıma direkt ısınma geldi belki hortumlar iyi bağlanamadığı için kurtarmak için kapatıyordur PC kendini. Bi sıcaklıklara bakın MSI Afterburner ile HWInfo'yu da kullanabilirsiniz o daha çok bilgi gösterir,Ankartın sıcaklığı vs.

Dediğim şeyleri denerseniz belki bir ihtimal, Sıvı soğutma dediğiniz için aklıma direkt ısınma geldi belki hortumlar iyi bağlanamadığı için kurtarmak için kapatıyordur PC kendini. Bi sıcaklıklara bakın MSI Afterburner ile HWInfo'yu da kullanabilirsiniz o daha çok bilgi gösterir,Ankartın sıcaklığı vs.
Sıcaklık oyunda 70 dereceyi gecmiyor stress testinde 75 i gordum sadece normal deılmı szxce

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı