R5 3600X sistem oyunlarda düşük FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10
Hangi oyun bu? Bir tane oyuna bakıp düşük FPS demek yeterli değil. AAA oyunlarda, FurMark testinde RTX 2060'ın vereceği ideal FPS'leri alıyor musun?

1 Sene önce 300 altı görmüyordu ne olduysa düşüşlere geçti bir anda Valorant, Witcher, GTA bu gibi bütün oyunlarda FPS'ler düşmeye başladı ideal FPS'leri aldığımı düşünmüyorum verebileceği bu değil 100 150 taş çatlıyor 200 oluyor sorun 8 aydır gibi bir süredir var

1 Sene önce 300 altı görmüyordu ne olduysa düşüşlere geçti bir anda Valorant, Witcher, GTA bu gibi bütün oyunlarda FPS'ler düşmeye başladı ideal FPS'leri aldığımı düşünmüyorum verebileceği bu değil 100 150 taş çatlıyor 200 oluyor sorun 8 aydır gibi bir süredir var

Format attın mı?

Bence atma vakti bir gelmiş. Bu süre zarfında sistemi nasıl şişirdin, neler indirip kurdun, işletim sistemi ne halde kestirmek güç. Böyle bir durumda tavsiyem önemli dosyaları yedekleyip, diski silerek temiz bir Windows yüklemesi olur.

Bence atma vakti bir gelmiş. Bu süre zarfında sistemi nasıl şişirdin, neler indirip kurdun, işletim sistemi ne halde kestirmek güç. Böyle bir durumda tavsiyem önemli dosyaları yedekleyip, diski silerek temiz bir Windows yüklemesi olur.

Yani hatırlamak zor ama bayağı indirip kurmuşluğum var :D o zaman format atarak sorunu çözmeye çalışacağım eğer olmazsa etiketlerim yine sizi iyi geceler dilerim

Vay arkadaş, PSU diye çırpındık burada iş formata geldi :D

Yine de PSU'nun kötü olmadığı anlamına gelmiyor bu tabii.

Vay arkadaş, PSU diye çırpındık burada iş formata geldi :D

Yine de PSU'nun kötü olmadığı anlamına gelmiyor bu tabii.

İşlemci kaynaklı FPS sorunu alıyor diyorum o da büyük ihtimalle sisteme çok ıvır zıvır yükleyip sildiyse bir süre sonra işletim sistemi kafayı kırıyor. Ekran kartı ağırlıklı oyunlarda hissedilmese de yüksek FPS alınan ve ekran kartının tam beslenemediği oyunlarda kendisini gösteriyor.

En basiti 3300X ile Valorant'ta aldığım standart FPS ile arka planda Chrome veya video kaydı açtığımda aldığım FPS arasında %20-25 oynayabiliyor. @rynees format sonrası eski FPS değerlerine geri dönersen saçma sapan sitelerden yazılım indirme. Var öyle yapanlar yok Driver Booster, Advanced Systemcare hepsi gereksiz çöp programlar. Windows güncel olsun sürücüleri de AMD ve NVIDIA sitesinden indir devam et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı