Merhaba biraz hikaye niteliğinde bir şey yazacağım şimdi durum şöyle, en başta sadece HDD'si olan bir sisteme sahiptim. Bir süre sonra 120 GB'lık bir SSD aldım.
Her şey çok güzel gidiyordu ta ki HDD'ye bir şey kurulmamaya başlayana kadar. En başlarda HDD'nin bozulduğunu düşünmeye başladım. HD Tune ile tarama yapıyordum hiçbir şey yoktu. Smart verilerine bakıyordum temizdi. SATA kablosu değiştiriyordum, 1-2 gün hatta bazen 6-7 saat idare ettikten sonra tekrardan aynı hataları veriyordu, hatta mavi ekran vermeye başlamıştı direkt. En sonunda aklıma bir şey geldi, bu bilgisayarda başka bir güç kablosu yok mu? Onu takayım bakalım sonuç ne olacak diye düşünüp denedim ve cidden çok iyi çalışmıştı. HDD ciddi anlamda mezarından kalkıp gelmiş gibiydi. Kullanmaya devam ettim fakat sonrasında 120 GB SSD'imin yetmediğine karar verip M.2 destekli bir anakart aldım. İşleri biraz ciddileştirmek adına da Ryzen 1200'den 3600X'e geçtim. Yine bu değişimleri yaptıktan sonra yağ gibi akıyordu bilgisayar. M.2 SSD'imi alacaktım tam olacaktı derken... Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oynarken bilgisayar kapanmaya başladı... RAM ile alakalı olduğunu düşünüp yeni 2x8 RAM aldım fakat sonuç yine aynı, neyse herhalde Rainbow'da şans yüzümüze gülmeyecek dedim, gittim kendime bir tane kol ve M.2 SSD aldım, FIFA 22 oynama başladım her şey çok iyi girdim oyuna 10 dakika oynadım, baktım ki kol kendini kapatıyor sonra geri geliyor. Hayda...
Sonra gittim başka bir bilgisayarda denedim kol tıkır tıkır çalışıyor (bu arada kol DualSense). Şöyle bir düşündüm acaba bunca zamandır hatayı yanlış yerde mi arıyorum diye? Şu anda da PSU'mun bozuk olabileceği geldi aklıma. Sizin düşünceleriniz neler? Bu arada RAM'leri değiştirmeme rağmen Memtest yap demek biraz komik olur ciddiye alamayacağım bu yorumu yapan kişileri...