Çözüldü R5 3600X sistemden duman çıktı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Giray Yazici

Decapat
Katılım
17 Ekim 2020
Mesajlar
52
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar durum vahim. Yeni topladığım PC'den ilk açılışta duman çıktı. Hemen kapattım ve şu an diken üstündeyim. Kasanin ön tarafından geldi ve yanık kokusuda beraberinde geldi. Bunu yaşayan biri var mı diye sormak isterdim. Her şeyi doğru bağladığımi düşünüyorum. Bu topladığım ilk sistem.
AMD Ryzen 5 3600X.
Gigabyte B450M S2H V2.
RX 5600 XT.
XPG D30 2x8 GB RAM.
Xigmatek 600W 80+ PSU.
Adata swordfish 500GB M.2 SSD.
MSI Mag Forge 100M.

Acil yardım ederseniz çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İzlediğim videolarda ön bağlantı kabloları yazıları aşağıya bakıyor. Technopatin 1660ti sistem toplama videosunda da öyle gördüm
Kasanın önündeki fanların güç girişini kasanın RGB kontrolcüsüne bağlamışım. Bu nedenle duman fanlardan çıkmış. Şu an yeni sistemimden yazıyorum. Fakat anakartımda yalnızca 1 SysFan girişi görebildim o nedenle sadece egzoz fanını çalıştırabildim. Fan sorununu da çözmem gerekiyor.
Neticede sistemde hasar yok
Muhtemelen kasanın ön bağlantı kabloları fabrikasyon bir hata sonucu yandı. Tahminim bu yönde. Sistemi tamamen söküp uzay montaj çalıştırmayı deneyebilirsin.
Sistem çalışıyor ama yanabilir korkusu ile birkaç saniyeden fazla çalıştırmadim
 
Kokunun hangi parçadan geldiğini tespit edin.
Çıkarmadığınız bir jelatin varsa kontrol edin.
Sistemi nereden almıştınız?
Jelatinlerin hepsini kontrol ettim. Sistemi ince hesaptan parça olarak sipariş ettim. Technopat forumun tavsiyesi ile kendim montajladim
 
Hocam kasa ön bağlantı kabloları (reset SW, Power vs..) yazı üste kalacak şekilde ve + - doğru bir şekilde taktığınızdan emin misiniz? Sistemin kısa devre yapma ihtimali var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…