RTX 2070 sistemden duman çıktı

icebkr

Decapat
Daha fazla  
Ben bir sistem topladım yaklaşık 2 aydır da kullanıyorum. Sadece ekran kartını ikinci el aldım ve şu ana kadar herhangi bir sıkıntı çıkarmadı. Bu sabah bilgisayarın açma tuşuna bastım bilgisayara güç geldi ve hemen ardından ekran kartının üstünden ufak bir duman çıktı ve bilgisayarın gücü kesildi. Şu an hala sorunsuz çalışıyor fakat sorun neden kaynaklıdır?
MSI RTX 2070 8 GB.
Ryzen 5 3500X.
16 GB RAM.
256 GB SSD.
Zoko 600W güç kaynağı.

Bu forumdaki ergen arkadaşların tecrübesi olmadığı ve bir halt bilmedikleri için benim cevabıma gülmüşler. Tam oturmayan güç kablosu zamanla nelere yol açar hiç görmedikleri ve bilmedikleri için onlara gülünecek bir şey olarak gelmesi gayet normal. Konu sahibi arkadaşa son mesajım şu olur. En yakın teknik servise hemen götür. Ekran kartına bakım yaptır. Bakım için sökülünce durumu söyle ve gözle kontrol etsinler. Patlat yanık bir yer var mı? Ayrıca güç kablosunun hem kablo tarafını hem soket tarafını kontrol etsinler. Yanık izi var mı? Bir şey yanmış ya da ısınmış ki duman çıkmış. Yoksa başka duman nereden gelecek? Mangal mevsimi değil sonuçta!

Zaten bana da en mantıklı senin cevabın gelmişti. Çünkü sadece ekran kartına bir şey olsa kasa neden kapansın ki? Ekran kartımın bakımını yeni yaptırdım ve ilk açıldığında patlak bir şeye rastlanmamıştı. Bilgisayarı kapattığım akşam gerçekten güç kablosuyla biraz olsun oynadığımı hatırlıyorum. Cevabın için teşekkürler kral sadece başka bir sebep arıyordum fakat sanırım senin bilgin yeterli gibi. Bugün başka mesaj gelmez ise çözüldü olarak işaretliyorum. İyi sosyaller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı