partylikeits1941
Kilopat
- Makaleler
- 1
Tamam da gerek yok işte. Anakart değişimi ile çözülecek bir durum yok çünkü. SSD + işlemci alınarak FPS drop ve işlem yavaşlığından kurtulunabilir. Anakart değiştirerek sadece gereksiz masraf kalemi çıkarmış olur kendisine.O zaman bütçe yoksa demek ki şimdi 2'sini bir arada alacak sanırım arkadaş.
M2 girişi var sistemde, ne saçmalıyorsunuz?
Dropların anakart ile alakası nedir?
B550 ne işine yarayacak?
Sonuç odaklı çözüme gitseniz aslında forumca.
Adam konuda droptan bahsetmiş. Başlığa göre hareket etmeyin.Drop ne alaka b550 güncel ve çokca kullanılan bir seri ondan dolayı hem ileriye yönelik güncel bir anakart bu yönde işine yarayabilir.
Adam konuda droptan bahsetmiş. Başlığa göre hareket etmeyin.
Şu anda aklımdaki bu.İmkanınız varsa ASUS B550M-K model anakartını alabilirsiniz R9 5900x ile kullanıyorum gayet verimli çalışıyor.
ASUS B550M-K modeli ile arasında ne fark inanın bilmiyorum hangisi daha iyi performans veriyorsa bana fark etmez.Bütçe yetiyorsa B550M DS3H.
Ben de başta böyle düşündüm ancak şu anda üçünü birden almam çok zor, işlemcimde bir sorun yok şu anlık ve yaşadığım sorunlar işlemci kaynaklı değil demişlerdi yine forumda o yüzden biraz daha idare ederim diye düşünüyorum.B450 anakart yeter de artar bile.
Anakarttan ziyade işlemci + SSD değişimine özen gösterebilirsiniz.
Açıkçası bilgisayarı topladığım günden beri anakartım ve hdd eski parçalardı. Bilgisayardan tam performans alamıyorum ve hangi testi yaptıysam yeni aldığım parçalarda bir sorun çıkmadı. Bir çözüm önerisi de gelmedi ve ben de değiştirmek istedim bu sebeple.Anakart değiştirme nedeniniz nedir? Yazdığınız şikayetler anakart değişiminden ziyade başka parça değişimleriyle halledilecek şeyler çünkü.
Doğru mu bilmiyorum ancak anladığım kadarıyla B550 seris B450 serisine göre daha ileriye dönük. Doğrusu neyse öğrenmeyi çok isterim tabiiki.b550 Serisi bir anakart alın sizi epey idare edecektir. MSI veya asus anakartlarına bakın derim.
B550 alsa sanki daha verimli olur gibi ne dersiniz.
SSD Yok diyor arkadaş alacağım diyor buna uygun bir anakart arıyorum diyor.
maalesef alttaki bütçemi aşıyorOyun oynuyorsanız ileride 5800X3D gibi modeller olduğu için kaliteli bir AM4 anakart daha mantıklı olacaktır.
Gigabyte B550M-DS3H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Gigabyte B550M-DS3H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Gigabyte B550M-DS3H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 3.438,28 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com 
Bütçe yeterliyse şiddetle önerim:
GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2 Amd B550 Soket AM4 DDR4 4733MHz (O.C.) M.2 Anakart Uygun Fiyatları ile Tebilonda
GIGABYTE Marka GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2 Amd B550 Soket AM4 DDR4 4733MHz (O.C.) M.2 Anakart Avantajlı Fiyatları ve Taksit Seçenekleri ile Tebilondawww.tebilon.com 
Anakart ile drop sorununun ilk defa düzeldiğini gördüm. Gidip süper hızlı anakart + M2 alsan da işlemcinin işlem kapasitesi artık düştüğü zaman droplarn kaçınılmaz.Yav arkadaşım b550 anakart ile sağlam bir ssd yapıştırdığı zaman ne drop kalır nede fps sorunu neresini anlamadınız ki bende buna şaşıyorum. B550 serisi kötü mü yani benmi bilmiyorum nedir yahu hayret ettim kaldım.
Konuya bir anda çok fazla mesaj geldi ve anladığım kadarıyla bu yaşadğım sorunlar yeni bir anakart alınca değişmeyecek.@UmutPerk B550M-DS3H alın o halde.
Anladım. Peki şu an kullandığım işlemciden mi kaynaklı sorunlar? Bunu nasıl teşhis edebilirim?Anakart ile drop sorununun ilk defa düzeldiğini gördüm. Gidip süper hızlı anakart + M2 alsan da işlemcinin işlem kapasitesi artık düştüğü zaman droplarn kaçınılmaz.
Anakart gereksiz buluyorum, size anakart aldırırız elbette ama AM5 geldi şimdi bu kartlara yatırım yapmak olmaz bence, saçma.Şu anda aklımdaki bu.
ASUS B550M-K modeli ile arasında ne fark inanın bilmiyorum hangisi daha iyi performans veriyorsa bana fark etmez.
Ben de başta böyle düşündüm ancak şu anda üçünü birden almam çok zor, işlemcimde bir sorun yok şu anlık ve yaşadığım sorunlar işlemci kaynaklı değil demişlerdi yine forumda o yüzden biraz daha idare ederim diye düşünüyorum.
Açıkçası bilgisayarı topladığım günden beri anakartım ve hdd eski parçalardı. Bilgisayardan tam performans alamıyorum ve hangi testi yaptıysam yeni aldığım parçalarda bir sorun çıkmadı. Bir çözüm önerisi de gelmedi ve ben de değiştirmek istedim bu sebeple.
Doğru mu bilmiyorum ancak anladığım kadarıyla B550 seris B450 serisine göre daha ileriye dönük. Doğrusu neyse öğrenmeyi çok isterim tabiiki.
maalesef alttaki bütçemi aşıyor
Anakart değiştirmekle çözeceğin sorun sayısı sıfır. Senin problemin FPS drop ise optimizasyon özürlü oyunlar harici bu yüzde 90 işlemci kaynaklıdır. Öncelikle işlemci yükseltirsin. PC hantal hissettiriyorsa bunu da SSD alarak çözersin. SATA veya M.2, farketmez. Anakartını değiştirmenin bu sorunlara sağlayacağı hiçbir fayda yok. Maksimum daha güncel bir anakartın olduğu için iyi hissedersin psikolojik olarak, o da anakart kaynaklı bir fayda değil.Açıkçası bilgisayarı topladığım günden beri anakartım ve hdd eski parçalardı. Bilgisayardan tam performans alamıyorum ve hangi testi yaptıysam yeni aldığım parçalarda bir sorun çıkmadı. Bir çözüm önerisi de gelmedi ve ben de değiştirmek istedim bu sebeple.