R5 3600X sistemin performansı düşük

yusufulu

Femtopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle ilk konum olduğundan hepinizi selamlıyorum. Yaklaşık bir ay önce karma sitelerden bir sistem toplayıp evde parçaları birleştirdim. Sıkıntısız bir şekilde kullanmaya başladım. Ancak yeni farkına vardığım bir sorun ile karşı karşıyayım.

Sistemim şöyle:
  • Gigabyte RTX 3070 Eagle OC
  • AMD Ryzen 5 3600X
  • ASUS B550M-K Prime Anakart
  • Corsair 2x8 16 GB 3200MHz RAM
  • SanDisk 500GB SSD
  • Seagate 1TB HDD
  • 750W güç kaynaklı Gamepower Horizon kasa

Sorunum ise beklenmedik şekilde yaşadığım performans eksikliği. Bir anda performans düşüklüğü yaşamadım, aldığımdan beri böyle. Oyunları 2K'de oynuyorum. Örnek vermek olursa GTA V oyununda 80-90 FPS alıyorum. 2K'de olduğundan normal gelmişti ama Rainbow 6 oyununda maksimum ayarlarda 50-60 FPS alıyorum ve oyun resmen kasıyor, düşüş yiyor. Acaba bu değerler normal mi, yoksa ekran kartımda veya başka bir donanımda sıkıntı mı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki sıcaklıklar nasıl çok ısınıyor mu?

Kasa fanlarını hep en yüksekte çalıştırıyorum. İşlemci ve ekran kartı fanları da default ayarlarda ve neredeyse hiç ısınma yok. Sadece uzun süreli oyun oynadıktan sonra hafiften ısınıyor. Bu hafif ısınmayı RDR2'de yaşadım.

Güç kaynağınız 12V kanalından kaç A güç veriyor? OCCT ile test yapmanızı öneririm. 3070 ve 3600X gibi parçaları o PSU'ya emanet etmezdim açıkçası.

Güç kaynağınız 12V kanalından kaç A güç veriyor? OCCT ile test yapmanızı öneririm. 3070 ve 3600X gibi parçaları o PSU'ya emanet etmezdim açıkçası.
Önerdiğiniz gibi yaptım. İşte uygulamanın bir saatlik test sonuçları.

Dosya Ekleri

• OCCT-Screenshot-20210104-130316.png
    OCCT-Screenshot-20210104-130316.png
    288,3 KB · Görüntüleme: 49
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı