yusufulu
Femtopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Öncelikle ilk konum olduğundan hepinizi selamlıyorum. Yaklaşık bir ay önce karma sitelerden bir sistem toplayıp evde parçaları birleştirdim. Sıkıntısız bir şekilde kullanmaya başladım. Ancak yeni farkına vardığım bir sorun ile karşı karşıyayım.
Sistemim şöyle:
Sorunum ise beklenmedik şekilde yaşadığım performans eksikliği. Bir anda performans düşüklüğü yaşamadım, aldığımdan beri böyle. Oyunları 2K'de oynuyorum. Örnek vermek olursa GTA V oyununda 80-90 FPS alıyorum. 2K'de olduğundan normal gelmişti ama Rainbow 6 oyununda maksimum ayarlarda 50-60 FPS alıyorum ve oyun resmen kasıyor, düşüş yiyor. Acaba bu değerler normal mi, yoksa ekran kartımda veya başka bir donanımda sıkıntı mı var?
Sistemim şöyle:
- Gigabyte RTX 3070 Eagle OC
- AMD Ryzen 5 3600X
- ASUS B550M-K Prime Anakart
- Corsair 2x8 16 GB 3200MHz RAM
- SanDisk 500GB SSD
- Seagate 1TB HDD
- 750W güç kaynaklı Gamepower Horizon kasa
Sorunum ise beklenmedik şekilde yaşadığım performans eksikliği. Bir anda performans düşüklüğü yaşamadım, aldığımdan beri böyle. Oyunları 2K'de oynuyorum. Örnek vermek olursa GTA V oyununda 80-90 FPS alıyorum. 2K'de olduğundan normal gelmişti ama Rainbow 6 oyununda maksimum ayarlarda 50-60 FPS alıyorum ve oyun resmen kasıyor, düşüş yiyor. Acaba bu değerler normal mi, yoksa ekran kartımda veya başka bir donanımda sıkıntı mı var?
Son düzenleyen: Moderatör: