R5 3600 RTX 2060s sistemin düşük performansı

ekoksk

Hectopat
Bundan 6 ay önce R5 3600 ve 2060S alarak sistemi yükseltim. Fakat işlemciyi takarken pinleri yamultmuşum. Dogal olarak PC mavi ekran verdi. Bizi bunu bilmeden sorunu çözmek için çok uğraştık. Yeni bir anakat alınca iş ortaya çıktı. Şimdi mavi ekran yok ama oyunlarda ve videolarda takılma var. Ben sadece IL2 Battle of stalingrad oynuyorum. Sistemim fazlaca yeterli olmasına rağmen goruntu tam istediğim gibi değil. Ayrıca tracker kullanıyorum sanırım bu da işlemciye yük bindiriyor. Şimdi yeni bir işlemci almaya karar verdim. R7 3700X alayım diyorum. Abartı mı olmuş olur sizce? Yoksa 3600X alacağım. Yardım ederseniz çok makbule geçecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci montajı zor mu acaba, bende 3700X alıp evde takmayı düşünüyorum ama biraz endişeleniyorum.

Gayet kolay işlemcinin kenarındaki ok işaretiyle anakarttaki ok işaretine bakarak üstüne bırakıyorsun işlemcinin metal kısmı değil de altındaki pinlerin olduğu kısma elinle temas etmez bastırmazsan üstüne hiçbir şey olmaz.

Birkaç tane işlemci montaj videosu inceleyin. Montaj çok kolay. Burada önemli olan yönü doğru tutmak. İşlemcinin içeri oturduğuna emin olmak. Hafif ve kibar bir şekilde yapacaksınız. Pinlerin içeri girdiğine emin olmadan yandaki kilidi kapatmayacaksınız. Gerekirse birkaç kere deneyip oturunca nasıl oluyor bakın.
Size önerim pinleri dikkatli bir şekilde düzeltin. (Zaten yapmışsınızdır). Sıcaklıkları kontrol edin Cinebench gibi bir programla test edin. Bunlarda bir sorun yoksa 3600X boşa masraf, hatta 3700X bile boşa masraf olabilir.

Bundan 6 ay önce R5 3600 ve 2060S alarak sistemi yükseltim. Fakat işlemciyi takarken pinleri yamultmuşum. Dogal olarak PC mavi ekran verdi. Bizi bunu bilmeden sorunu çözmek için çok uğraştık. Yeni bir anakat alınca iş ortaya çıktı. Şimdi mavi ekran yok ama oyunlarda ve videolarda takılma var. Ben sadece IL2 Battle of stalingrad oynuyorum. Sistemim fazlaca yeterli olmasına rağmen goruntu tam istediğim gibi değil. Ayrıca tracker kullanıyorum sanırım bu da işlemciye yük bindiriyor. Şimdi yeni bir işlemci almaya karar verdim. R7 3700X alayım diyorum. Abartı mı olmuş olur sizce? Yoksa 3600X alacağım. Yardım ederseniz çok makbule geçecek.

3600X tercih edebilirsiniz 2060S rahatlikla besler fakat ileride 2080 gibi bir kart duşunuyorsaniz 3700X alin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı