R5 3600X ve 1050 Ti sistem ağırlaşma problemi

NonStopRocKeR

Hectopat
Katılım
14 Haziran 2020
Mesajlar
246
Arkadaşlar merhaba;

Bilgisayarım çok iyi çok hızlı gayet güzel calısıyor fakat gel gör ki böyle bir bela ile uğraşıyorum.
Bu arada aşağıda belirttiğim tüm parçalar sıfırdır.
İnternet hızım ise 100 Mbps Millenicom adlı şirket sağlayıcısı.
Upload hızım 8.9 ve oyunlarda aldıgım Max MS 16 15 arasındadır.
Bu dertten beni kurtaran fikir veren arkadasa forum yasak koymaz ise kendim yardımcı olmak isterim herhangi bir sıkıntısına yönelik.

Programlarla baktığımda sıcaklık değerleri kullanımlar vs her şey normal görünüyor hiçbir şekilde de ısılarla da alakalı bir sorun yok.
Kasa 10X fan soğutmalı bir kasa havalandırması vs harika bir sorun olması imkansız.

Farklı evlerde yerlerde de denedim sorun aynı elektrik tesisatı ile alakalı diyeceğim yok aynı sorun.
Prizi değiştirdim yeni priz aldım evin farklı prizleri ile denedim sonrasında bu gelişmiş 5'li prizler var ya akım korumalı vs onlardan da aldım.
Topraklamayı test ettim yoktu bizde, nötr topraklama işlemi de yaptım elekrtik carpması falan da olmuyor. Power'dandır dedim onu da yeniledim.
Başka ne yapacağım bilmiyorum.
İnşallah @Recep Baltaş beni görür de şu derdime son verir.

Şimdiden Allah razı olsun yardımlarınız cabalarınız ve düşünceleriniz için.

Ryzen 5 3600X.
GTX 1050 Ti.
DDR4 3.200MZ 8 RAM.
240 GB SSD + HDD 500 GB.
B450M-H anakart.
24" Acer monitör 144hrz.
Cougar 700W 80P.

Mesela bir oyundan örnek vermem gerekirse olanı bizzat burada acıklayayım sizlere.

Oyun esnasında oyunun adı ise League of Legends, karakterin bir yere gitmesi için yönlendirip tıkladıgım da karakter slowmotion şeklinde sanki üzerinde yük varmış gibi bilgisayarın ağır bir sekilde gidiyor tıkladıgım yerlere. TF'lerde ise ani reflexler veremiyorum mesela kalıyorum ortada tıklıyorum bir yere gecip pozizyon aldırmaya calısıyorum karaktere ama gidene kadar millet 2. TF'yi atıcak neredeyse, TF ise (Team fight) 5V5 catışma.

Tüm oyunlarda böyle. Hep bir işlemci sanki 50 milyon tane program calıstırıyormuş gibi yük altında. GTA V'in ana oyun sayfası var ya bilen bilir orada bir mouse ağır ağır hareket eder tıklarsın geç tepkime verir sonra oyuna girince düzelir bir sorun olmaz. Onun gibi bir şey var PC'de sürekli 7 24 aktif bir olay.

Videolarda filmlerde her şeyde bir ağırlaşma var.

Bunlar olurken de hiçbir şekilde takılma, donma, kasma, FPS düşüşü falan olmuyor FPS +200 sabitledim yok monitör 144Hz ona da sabitledim aynı.

Display + HDMI kablolarla denendi.
Farklı monitör (60Hz ile daha da kötü bir görüntü kırılmaları ve olanların daha fazlası daha belirgin oluyor)
Tüm bilinen önerilen forum programları ile tüm parçalar denendi.
Ardından farklı parçalarla da testler yaptım sorun hep devam etti.
Örneğin Ryzen5 3600(x) olmayan ile denedim düzelmedi.
M.2 SSD ile denedim yine düzelmedi.
Farklı ekran kartları ile denedim yine düzelmedi.
Farklı klavyeler Mouse'lar PC'ye bağlı olan tüm gereksiz aygıtları takmadan vs denedim yine sorun devam ediyor.

Tüm akla gelebilecek bilinen ve bilinmeyen olmak üzere tüm Windows sürümleri ile kurulumlar yaptım. Sonrasında virüs olma ihtimali ile başka bir yerde Windows sürücüsü yazdırdım. Yine aynı yine aynı.
Tüm güncelleştirmeleri 4 4'lük yapmama rağmen yine düzelmedi.
Güncelleştirmelerle alakalı tam tersini yani hiçbir sürücü güncellemesi yapmadan da denedim yine bu sorun 2 şekilde de devam ediyor.

Evet bu olayı daha önceki Intel bilgisayarımda da yaşıyordum ve en sonunda kafam attı sıfır sistem topladım.

1. rahatsızlık; izlenilen tüm videolarda YouTube, vs tüm siteler de izlerken sanki görüntü kayması oluyor eskiden yırtılma oluyordu o olmuyor kalktı o. Geriye sadece akıcılık yok. İnsanların izlediğim videolar arabalar vs sonradan arkasından yansıması gibi bir şey geliyor gölge diyebilirim evet bölge.

2. rahatsızlık; tüm oyunlarda ise slowlaşma ağırlaşma ve hiç akıcı değil.

Allah rızası için biri beni bu dertten artık kurtarsın yalvarıcam yakında öyle saçma öyle can sıkıcı bir olay ki cözümü yok. Ya düşünebiliyor musunuz komple sistemi sıfırladım ve sorun hala devam ediyor.
 
Yeni oyunlarda bu ayarlar açabilirsin bu anlattığım bendeki olan eski oyunlarda bu ayarlar in hiçbirini açmıyorum hem görüntü bozuluyor hem lag yapiyor ama bu benim sistemim için geçerli.

Yok sorun zaten sadece oyunlarda değil ki. Video izlerken de arka planlarında görsellerin hep bir gölge misali bir şey takip ediyor.
 
Monitöründe ghosting var muhtemelen. Kalitesiz kablo ya da kalitesiz-eski bir televizyon/monitör yüzünden olabilir. Sony Bravia televizyon var evde, 10 liralık HDMI kablosu ile bağladık onboard ekran kartına, ekranda sürekli iz kalıyor, renkler değişiyor falan. GTA V 60 FPS veriyor onboard ekran kartı düşük ayarlarda, gayet oynanabilir. Fakat örneğin haritayı açık bırakıyorum 5-10 dakika, gidip çay içip geliyorum sonra oyuna devam ettiğimde harita ekranda iz olmuş, işte buna ghosting deniyor. Aynı kasayı 144Hz Asus monitörüme bağlıyorum(DVI kablosu ile bu sefer), görüntü cam gibi, ne ghosting ne de başka bir sorun. Kısacası kullandığın monitör önemli. Kablo yine önemli. Ucuz HDMI kablosu ile alakalı olma ihtimali var yine. Kaliteli bir HDMI kablosu alıp deneyeceğim yakında ben de aynı televizyonda.

Ama senin takılmaların falan neden oluyor onu bilemem.
 
Monitöründe ghosting var muhtemelen. Kalitesiz kablo ya da kalitesiz-eski bir televizyon/monitör yüzünden olabilir. Sony Bravia televizyon var evde, 10 liralık HDMI kablosu ile bağladık onboard ekran kartına, ekranda sürekli iz kalıyor, renkler değişiyor falan. GTA V 60 FPS veriyor onboard ekran kartı düşük ayarlarda, gayet oynanabilir. Fakat örneğin haritayı açık bırakıyorum 5-10 dakika, gidip çay içip geliyorum sonra oyuna devam ettiğimde harita ekranda iz olmuş, işte buna ghosting deniyor. Aynı kasayı 144Hz asus monitörüme bağlıyorum, görüntü cam gibi, ne ghosting ne de başka bir sorun. Kısacası kullandığın monitör önemli.

Ama senin takılmaların falan neden oluyor onu bilemem.

bende takılma yok ki. herşey mükemmel görünüyor ama ağırlaşma var.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı