R5 3600X ve RTX 2070S sistem kapandı ve tuşlar tepkisiz kaldı

Pancamo

Decapat
Merhaba arkadaşlar, sağlıklı haftalar.

2 Gün önce yeni bir sistem oluşturdum. R5 3600X, RTX 2070 Super, 16 GB RAM 3600MHz, B450M Mortar Titanium, 750W Corsair güç kaynağı vs. tüm sürücüler ve BIOS güncel. Sistemi kurduktan sonra yaklaşık yarım saat CoD Warzone oynadım ve gayet güzel sonuçlar aldım performans açısından. Ertesi gün tekrar yarım saat civarı Warzone oynadım ve acilen oyunu kapattım ve bir yarım saat PC başında değildim. Bu sırada sıcaklık değerlerim işlemci 60-65 derece, ekran kartı da 72 derece civarıydı. Geri geldiğimde bilgisayarın yalnızca RAM LED ışıkları yanıyordu ve diğer hiçbir LED ve fanlar çalışmıyordu. Reset ve güç düğmesi de aynı şekilde tepkisizdi. Güç kaynağı anahtarından bilgisayarımı kapattım ve açmayı denedim. Bu kez açıldı, Windows ekranı geldi ancak sonra yine yukarıda belirttiğim moda döndü tabi ekranda görüntü de yok. Sadece RAM LED'leri çalışıyor ve fanlar tepkisizdi. Aynı şekilde tekrar kapattım ve bu sefer bilgisayarım hiçbir şekilde açılmadı. Ta ki ekran kartı ve RAM'leri söküp tekrar takana kadar. Bu işlemi yapınca çalışmaya başladı. Bunun nedeni ne olabilir ve sık sık tekrarları mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba tekrardan. Aynı sorunu biraz farklı olarak yine yaşadım bugün. Oyundan çıkış yaptıktan yaklaşık 10 dakika sonra bilgisayarı kapadım. Ve üzerinden bir kaç saat geçtikten sonra bilgisayarı açmak istedim ancak açılmadı. Ekran kartı ve bios pilini söküp geri taktıktan sonra açıldı. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir sizce? Statik elektrik yükünden olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı