R5 3600X ve RX 5600 XT sisteme PSU önerisi

exsbandit

Femtopat
Merhabalar,

Masaüstü bilgisayar topladım ve tek eksiğim şu an güç kaynağı kaldı. Parçaların özellikleri ile Power calculate ettiğimde 400 - 430 Watt arasının yeterli olduğunu göstermekte, haliyle onca para döküp iyi bir cihaz topladığında insan sıkıntı yaşamak istemiyor.
Benim F/P olarak bulduğum bir ürün var. Rampage 550w 80+ GOLD fiyatı 581 TL şu anda.
Fiyat konusunda çok açılmadan tamamlamak istiyorum, mümkünse 80+ Gold olmalı.

Ama aklıma takılan konu bu Power calculator sitelerinin hesaplamaları doğru mudur? 550W bana rahat yetecek midir, bu 750W, 800W alan insanlar aya roket mi yolluyor, sorularım bunlardan ibaret.

Cihaz parçaları.
# Ryzen 5 3600X.
# ASUS TUF 3 5600XT OC Evo.
# Game tech RGB 4x120mm fanlı kasa.
# 2x8 3600MHz G.Skill Ripjaws.
# ASUS TUF Gaming B450M PLUS.
# M.2 XPG 8100 SSD.
# Dark Freezer X124 RGB işlemci soğutucu.
# 2 monitör 144Hz 24inch.
# Standart envanterler ( mouse, klavye )
# Ekstra 4 adet RGB fan.

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleme:

750W olanını kullanıyorum. Forumda da sıkça öneriliyor. 12V kanalından 600W'ın tamamını verebilen ve Gold verimlilik sertifikasına sahip olan dolu dolu bir güç kaynağı. Bu fiyata kaliteli Gold bulmak zor.

750W olanını kullanıyorum. Forumda da sıkça öneriliyor. 12V kanalından 600W'ın tamamını verebilen ve Gold verimlilik sertifikasına sahip olan dolu dolu bir güç kaynağı. Bu fiyata kaliteli Gold bulmak zor.
Haklısın, peki neden 750w kullanıyorsun, sistem gereksinimin mi yüksek yada bende daha üst bir şey mi almalıyım

Ben fiyatı uygunken almıştım. İkisi arasında 100 TL vardı öyle söyleyeyim. Aslında sistemim maksimum 550-600W civarı istiyor. Belki o kadar bile değil. :D İhtiyacım olduğundan değil yani. Yoksa 600W gayet yeterli.

Şu an 750W olanının fiyatları çok fazla bu sebeple önermedim. 600W yeterlidir sizin için. Ama ilerisini düşünürseniz belki 750W olanına bakabilirsiniz tabi lakin 600W şu sıralar yeterli çoğu ekran kartı için. 750W olanının fiyatı bile muadillerine göre daha iyi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı