Çözüldü R5 3600X ve RX 5700 XT sisteme nasıl macOS kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HLTSN

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Gskill Ripjaws 8x2 Dual 16GB 4000Mhz
SSD veya HDD modeli
Gigabyte 480GB Sata III SSD
Ekran kartı
Asus Dual RX 5700 X
Anakart
Asrock X370 F4tality Gaming K4
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600X
Merhaba Technopat severler ben Halit, şimdiden herkesin günü güzel geçsin.

Arkadaşlar ben ilk olarak sistemimi söyleyeyim;
AMD Ryzen 5 3600X CPU.
ASRock X370 F4tality Gaming K4 anakart.
G.Skill Ripjaws 8x2 Dual 16 GB 4000MHz RAM.
ASUS Dual RTX 5700 XT GPU.
Gigabyte SATA III 480GB SSD.
500 GB 7200RPM SATA III HDD.

İlk yardım konusu; bende 16 GB flashdisk vardı Ventura indirim kurdum hata verdi.
Sonra ben düz bir şekilde biçimlendirdim USB'yi ve şu an Windows aygıtı tanımlayamadı diyor bilgisayar yönetten.
Yazılımlardan denedim ve hiçbir şekilde görmüyor ama babamın laptopta görüyor.

İkincisi; High Sierra indirdim ve buradan BIOS ayarlarını da yaptım, tek bir flash gözüküyor boot menüde ve onu seçiyorum.
Ekranda 3 tane ikon var en sağda macOS olana basıyorum. Sonra sol üstten yazılar başlıyor ama 9 10 satır sonra kalıyor öyle.
Başka yerlerden EFI denedim ama onda da resetliyor boyuna.

Konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.

İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deneme yapman için EFI:

USB belleğinizin boyut olarak desteklediği en güncel sürümü indirip ardından macOS üzerinden güncelleştirmeler ile sürümü yükseltebilirsiniz. İmajı belleğe Win32 Disk Imager ile yazdırın. BIOS ayarlarınızda da UEFI açık, Secure Boot devre dışı, Above 4G Decoding açık, Re-Size Bar kapalı olması yeterli.

Üstat denedim. Yemedi. Google amcayı zorladım kendimce burası ve senin önerdiğin dışında 2 tane daha buldum ama yok. Şu resme bak istersen bu config dosyası var. Configler Klasöründen 6 çekirdekli amd ryezeni config yapıp koydum belki ondandır diye çünkü düz koyunca böyle yan çizgili park yasak benzeri bir işaret çıkıyor install macos deyince. Görsel ekledim.

1694320457735.png

1694320506063.png

Şimdi benim anladığım şu buradaki efi de alternatif configler var ama ne yapıtsam olmadı onun dışında ya OC load hatası ya dediğim yasak işareti ya da resetliyor.

Bütün gecedir bununla uğraşıyorum. Aşağıdaki ekrandan öteye gitmiyor.

Dosya Ekleri

• 20230910_075649.jpg
    20230910_075649.jpg
    75,5 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Deneyeyim de 16 GB'lık flash benim PC USB arızalı diyor babamın laptopta görüyor. Önce onu kurtarmam lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı