R5 3600X Windows 10 kurulumu sonrası sistem donmaları ve kilitlenmeleri

Lyraess

Kilopat
Katılım
14 Şubat 2018
Mesajlar
2.167
Makaleler
3
Çözümler
17
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 - RX6700XT - 8x4 3000 MHz
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, bugün bir arkadaş kasa almış. Kasaya Windows 10 Pro'yu Rufus yazılımı ile UEFI ve GPT olarak kuruldu. Bilgisayara Windows'u kurduk. Masaüstü geldi ancak masaüstü gelince bilgisayar inanılmaz derecede kasıyordu. 2-3 dakika sonra Windows kilitlendi ve gri ekranda kaldı. Daha sonra tekrar açılmadı, USB belleğe Windows 10'u tekrar kurup Boot menüden tekrardan Windows'u kurduk. Fakat sorun yine aynı kaldı. Daha sonra baktığımda Vatan Bilgisayar SSD'yi SATA3 yerine SATA2 kablosu ile anakarta bağlamış. Sorun nereden kaynaklı sizce? SATA2'den dolayı olabilir ancak bildiğim kadarıyla uyumlu. Önerilerinizi bekliyorum. Sistem daha yeni, sıfır olarak alındı. Sistem özellikleri aşağıda:

Ekran kartı: MSI GeForce RTX2070 Super Gaming X Trio.

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X.

RAM: G.Skill 16 GB (2x8) Ripjaws V DDR4 3200 MHz.

Anakart: MSI B450-A PRO.

SSD: Samsung 860 Evo 500 GB SSD.

Kasa: Corsair Carbide Spec Delta RGB 650W 80+
 
Hem Memtest86 ile RAM testi hem HD Tune ile error scan testi yapın SSD'ye bence. Bu ikisinden kaynaklı olma ihtimali öne çıkıyor SATA portuyla alakalı mı test edin ayrıca. Madem yeni sistem direkt Vatan'ı arayıp götürün olmazsa.
 
Son düzenleme:
Anakart üzerinden SATA girişlerini tek tek denediniz mi peki?
Evet, sorun düzelmedi.
Hem Memtest86 ile RAM testi hem HD Tune ile error scan testi yapın SSD'ye bence. Bu ikisinden kaynaklı olma ihtimali öne çıkıyor SATA portuyla alakalı mı test edin ayrıca. Madem yeni sistem direk Vatan'ı arayıp götürün olmazsa.
Hocam bilgisayara hiçbir şey yükleyemiyorum. Windows'u kurup masaüstüne gelince 2 dakika sonra kilitleniyor ve USB'den Windows 10'u tekrar kurmadan Windows tekrar açılmıyor.
 
O zaman sadece Memtest86'yı USB belleğe başka PC'den yükleyip sistem başlangıcında çalıştırabilirsiniz. Ayrıca SSD'yi başka PC'de test etme imkanınız varsa yapın, ama sistemi Vatan'a götürüp orada bakmalarını da sağlayabilirsiniz garantili sonuçta. Bir de RAM'leri tek tek deneyin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı