R5 4500 RX 6500XT Sistemde Valorant'ta 100 FPS Normal mi?

• Konuyu başlatan hsnglc
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 826
İşletim sistemi
Windows 11

hsnglc

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşımın sistemi şu şekild:

İşlemci: R5 4500.
Ekran kartı: RX 6500 XT.
RAM: 2x8 RAM.

Valorant'ta ortalama 100 FPS alıyor. Bu değerler normal mi? En düşük ayarlarda

Arkadaşımın sistemi şu şekild:

İşlemci: R5 4500.
Ekran kartı: RX 6500 XT.
RAM: 2x8 RAM.

Valorant'ta ortalama 100 FPS alıyor. Bu değerler normal mi? En düşük ayarlarda

Bende de aynı sistem var 218 FPS ortalama alıyorum amd öyle diyor yüksek ayarlarda 200 falan işte bence bir format atsın bir de sıcaklık değerlerine bakın

Bende de aynı sistem var 218 FPS ortalama alıyorum AMD öyle diyor yüksek ayarlarda 200 falan işte bence bir format atsın bir de sıcaklık değerlerine bakın.

Kendisine sordum PC'yi aldıgından beri hiçbir şey güncellememiş. Kendisi zaten pek anlamıyor bu işlerden, sadece oyun oynamak için açıyor.

@hsnglc he o zaman olabilir AMD sürüleri güncelleyin her şeyi güncel olsun gerekirse BIOS güncellemesi yapsın ama ben sorumluluk kabul etmiyorum elektrik giderse güncelleme sırasında anakart GG olur

Kendisine sordum PC'yi aldıgından beri hiçbir şey güncellememiş. Kendisi zaten pek anlamıyor bu işlerden, sadece oyun oynamak için açıyor.

Vallahi sıfır bilgiyle PC kullanana yardım etmek inanılmaz zor. Allah bilir o PC çöp programlar, ayarı yapılmamış BIOS ile falan doludur. O sistemden Valorant'ta 200-230 FPS dengesi tutturan da olur onun gibi 100 FPS oynayan da tamamen kullanıcının bilgisi ve becerisine bağlı.

Vallahi sıfır bilgiyle PC kullanana yardım etmek inanılmaz zor. Allah bilir o PC çöp programlar, ayarı yapılmamış BIOS ile falan doludur. O sistemden Valorant'ta 200-230 FPS dengesi tutturan da olur onun gibi 100 FPS oynayan da tamamen kullanıcının bilgisi ve becerisine bağlı.

Hocam BIOS'da ne gibi ayar yapabilirim. Önerileriniz nelerdir? Kendisine ileteyim.

Hocam BIOS'da ne gibi ayar yapabilirim. Önerileriniz nelerdir? Kendisine ileteyim.

RAM'lerinin frekansını kontrol edecek, kapalıysa XMP açarsa zaten olması gereken hızda çalıştırır. İşlemcinin frekansını kontrol etmek lazım CPB açık mı kapalı mı bakması lazım. Bunlar BIOS'tan yapılacak en basit iki işlem. Windows etkin değilse bir key alp etkileştirsin güncellesin. Oyun oynarken arka planda çalışan saçma sapan uygulamalar varsa kapatsın çünkü hepsi işlemcinin gücünden sömürür.

Bunlar o düzeyse kullanan birisinin yapabileceği maksimum şeyler ince ayarlara girmeden.

BIOS hariç her şeyi güncelledik fakat 30 FPS arttı 120-130 civarı FPS veriyor sizce bir sorun var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı