R5 4500 sistem bir anda donup kalıyor

slbenfica

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB RAM
SSD veya HDD modeli
500 GB SSD
Ekran kartı
ASUS Dual RTX 2060 EVO 6 GB
Anakart
B450M Dragon
İşlemci
AMD Ryzen 5 4500
Merhaba 1 sene önce hazır sistem aldım.

PC açılırken bazen sorun yaşıyorum, fanlar yüksek sesle çalışıyor ve ekran gelmiyor. Bazen açılıyor, bu sefer oyun içinde bir anda donup öylece kalıyor. Kapama tuşu ile kapatmak zorunda kalıyorum çünkü hiçbir türlü hareket etmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun bendede var ekran kartı 2080 Super oyunlarda oluyor sadece low grafiklerde bile açsam çoğu oyun açılmıyor ve açıldığı an ekran kartının fanları ve kendisi %100 kullanıma ulaşıyor. Servise götürebilirseniz bence bir kontrol için. Aynı sorun yaşanırsa çok sıkıntı çekersiniz. Şuan oyunları sadece GFN üzerinden oynayabiliyorum. Onun dışında GTA 4 ve çok sistem gerektirmeyen oyunları 1080p'de açabiliyorum GTA 4 hariç.

Bu sorun bende de var ekran kartı 2080 Super oyunlarda oluyor sadece Low grafiklerde bile açsam çoğu oyun açılmıyor ve açıldığı an ekran kartının fanları ve kendisi %100 kullanıma ulaşıyor. Servise götürebilirseniz bence bir kontrol için. Aynı sorun yaşanırsa çok sıkıntı çekersiniz. Şu an oyunları sadece GFN üzerinden oynayabiliyorum. Onun dışında GTA 4 ve çok sistem gerektirmeyen oyunları 1080P'de açabiliyorum GTA 4 hariç.

Senin açtığın konuya baktım sorunumuz tamamen aynı benimki de öyle oluyor açılma ekranında bile donup kalıyor sen çözüm bulabildin mi?

Senin açtığın konuya baktım sorunumuz tamamen aynı benimki de öyle oluyor açılma ekranında bile donup kalıyor sen çözüm bulabildin mi?
Hocam eğer sürekli olmaya devam ederse tek çare ekran kartını değiştirmek. İyi bir bilgisayarcıya götürmeme rağmen o bile yapamadı. Sanırım bir parçası arızalanıyormuş ve değiştirince de fayda etmiyor. Ekran kartı ölüyor yani. Nvidia'dan yardım istedim o bile birşey bulamadı. Yani şuanlık bir çözümü yok gibi görünüyor. Kartı da satamazsınız. Çöp gibi kalıyor kenarda.

Son düzenleme:
Hocam eğer sürekli olmaya devam ederse tek çare ekran kartını değiştirmek. İyi bir bilgisayarcıya götürmeme rağmen o bile yapamadı. Sanırım bir parçası arızalanıyormuş ve değiştirince de fayda etmiyor. Ekran kartı ölüyor yani. NVIDIA'dan yardım istedim o bile bir şey bulamadı. Yani şu anlık bir çözümü yok gibi görünüyor. Kartı da satamazsınız. Çöp gibi kalıyor kenarda.

Garantisi var garantiye vereceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı